Ekstra Bladet

Szhirley: Det er uretfaerdi­gt på alle måder

- Ls@eb.dk; nick@eb.dk; pc@eb.dk

sen var sammen med Rockers by Choice blandt de første, der slog igennem på rapscenen herhjemme. Herefter blev faklen grebet af Den Gale Pose, der netop var vendt hjem fra en tur til USA, hvor den danske kvartet havde produceret for legender som Eazy-E, MC Ren og Ice Cube.

– Det var stiv pik og håret tilbage i en tid, hvor alle hørte grungerock og havde lidt ondt af sig selv. Den Gale Pose fik dansk rap til at lyde internatio­nalt. Den aere skal de

’Chief One’.

Han har enormt stor respekt for Rasmus Berg, der efter Den Gale Poses opløsning i 2002 genoplived­e Madness 4 Real og producered­e flere hits, som eksempelvi­s Lizzies monsterhit fra 2008 ’Ramt i natten’.

– Han har altid stået for mig som hiphoppens gentleman og som en, der holdt en god stil.

Han var ikke en, der ville i spotlyset eller tage aeren. Han stod velklaedt i baggrunden med den rigtige frisure og var bare glad for, at den musik, han var med til at skabe, fungerede, siger Chief One. have, siger Rasmus Bergs tragiske dødsfald har ramt det danske hiphopmilj­ø hårdt.

Szhirley, der i en årraekke arbejdede taet sammen med Rasmus Berg og Den Gale Pose, er dybt berørt over pludseligt at have mistet en ven gennem årtier.

– Det er uretfaerdi­gt på alle måder. Han efterlader sig sin familie, sin søster, men også en kone, en naesten nyfødt og en pige, der er naermest lige er startet i skole, siger Szhirley.

Strygekvar­tet

Midt i sorgen arbejder Szhirley på at hyre en strygekvar­tet, der skal levere lydtapetet i kirken, når Rasmus Berg på tirsdag stedes til hvile i Hillerød.

– De skal spille noget, der er trist, men som også indeholder håb, for livet skal gå videre, og heldigvis har han sat to dejlige børn i verden.

– Vi skal holde fast i, at han har sat sit maerke i jorden, siger Szhirley.

Sangeren beskriver Rasmus Berg som en rigtig god ven – og som en varm og lattermild person.

– Jeg husker vores grineflip i studiet. Vi kunne sidde og sige åndssvage lyde til hinanden i en evighed, og det lyder måske maerkeligt, men vi havde bare grineflip, når vi sad sammen. Vi kunne ikke stoppe.

Szhirley fortaeller, at Rasmus Berg var den i Den Gale Pose, der havde overblikke­t over, hvordan sangene skulle strikkes sammen.

Rasmus var en af de bedste til det, han lavede

Vi skal holde fast i, at han har sat sit maerke i jorden

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Sangerinde­n Szhirley arbejdede i en årraekke sammen taet sammen med Rasmus Berg og Den Gale Pose.
FOTO: PHILIP DAVALI Sangerinde­n Szhirley arbejdede i en årraekke sammen taet sammen med Rasmus Berg og Den Gale Pose.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark