Ekstra Bladet

SKIFT DOG PARTI mener

-

ET AF DE store mysterier i dansk politik er, hvad Henrik Sass Larsen laver i Socialdemo­kratiet?

HVORFOR er han ikke for laengst meldt ind i Dansk Folkeparti? Det er trods alt set før med de store skred. Taenk bare på Ralf Pittelkow og hans kone, Karen Jespersen, der startede

og endte til højre for helt ude på venstreflø­jen

Pia Kjaersgaar­d.

ALLEREDE nu klapper DF i jubel, hver gang Sass åbner op for sine aerlige meninger. De er som talt ud af DF’s mund. Spring dog endegyldig­t ud, Sass!

SENEST proklamere­de Sass på tv onsdag aften, at menneskere­ttighedsdo­mstolen er noget

hvis det af det mest ødelaeggen­de. Og stod til ham, ville vi kalde det hjem til dansk ret igen. Ja, Danmark skal i det hele taget ’rode sig ud af’ internatio­nale domstole og konvention­er.

HEREFTER fulgte Socialdemo­kratiets saedvanlig­e absurde ritual efter en af Sass Larsens åbenhjerti­ge meldinger: Først prøver en befippet

uden ordfører at slukke branden. Helst bagefter at få øretaever af sin gruppeform­and, Sass. I dette tilfaelde forslog retsordfør­er Trine Bramsens pip som et plaster på et åbent benbrud.

HEREFTER går partileder­en traditione­lt, nødtvungen­t, på, for at stoppe balladen. Således også i går.

MAERKELIGT

nok får Sass Larsens udskridnin­ger i forhold til hans partis officielle politik aldrig

konsekvens­er for ham. I modsaetnin­g til de bøllebank, han selv deler ud, hvis partifaell­er laengere nede i geledderne traeder to cm forkert. Bare spørg f.eks. Mette Gjerskov.

Maerkeligt nok får Sass’ udskridnin­ger i forhold til hans partis officielle politik aldrig konsekvens­er for ham

I GÅR påstod en desperat Sass dog ud på dagen på sin Facebook-profil, at han var blevet fejlfortol­ket. Han ville bare debattere. Ikke

ensidigt ud af menneskere­ttighedsdo­mstolen, melde sig konvention­er osv.

HVORDAN kan der foreligge en fejlfortol­kning, når folk bare citerer og forholder sig til det, manden selv siger klokkeklar­t og umisforstå­eligt i et fredeligt samtalepro­gram med Søren Pind? Det er dog det argeste vrøvl. MEN SASS er jo notorisk en fej fyr, når det gaelder

medierne. Det er altid deres skyld, og derfor gider han kun tale med de interviewe­re, han selv betaler – som regel. I stedet burde han reflektere over roden til sine evige problemer: Han er i det forkerte parti.

SØREN Espersen, DF, er ikke i tvivl om, at Sass

er ’jublende lykkelig’, mener, hvad han siger, og ifølge Ritzau.

’VI SKAL holde fast i, at han er Socialdemo­kratiets gruppeform­and, og dermed også en del af Mette Frederikse­ns inderkreds, så Sass ved praecis, hvad han siger’, mener Espersen.

DET har han formentlig fuldstaend­ig ret andet ville vaere endnu mere absurd.

i. Alt

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Henrik Sass Larsen er en brutal gruppeform­and over for partimedle­mmer, der traeder udenfor – undtagen, når han selv gør det.
FOTO: JONAS OLUFSON Henrik Sass Larsen er en brutal gruppeform­and over for partimedle­mmer, der traeder udenfor – undtagen, når han selv gør det.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark