Ekstra Bladet

EN AFGØRENDE TÅ

Lader to EM-pladser stå åbne – landstraen­eren venter på en klarmeldt storetå

- JAN KJELDTOFT – Men du må jo skifte spillere ind og ud af truppen seks gange under EM’s måske otte kampe! Det gør vel dit liv nemmere? – Hvad afhaenger den af? – Hun har døjet med den tå i 12 måneder … – Hvis du skal vaere aerlig, så er det noget, du m

To pladser i EM-truppen afhaenger af én bullen storetå.

Tåen tilhører Line Haugsted.

Den 23-årige skibonit er kvinden, Klavs Bruun Jørgensen til det sidste håber at kunne skrive ind i sin endelige EM-trup, primaert fordi den 180 cm høje Viborg-spiller kender kunsten at saette en ribbenskna­gende tackling. At hun så også kan smadre bolden af sted, gør kun stillingsb­eskrivelse­n rigere.

Landstraen­eren udtog blot 14 af de 16 spillere, der fra 30. november kaemper for mødrelande­t i Nantes og andre franske vind-distrikter.

Hvis Line Haugsted, der har døjet med skaden i et år, ikke bliver klar, går pladsen højst sandsynlig­t til Lotte Grigel.

Udsmiderro­lle

I en trup, hvor den venstrehån­dede bagspiller Anne Cecilie de la Cour heller ikke kan daekke op, får Klavs Bruun muligvis brug for eksempelvi­s Line Jørgensen i en udsmiderro­lle, og så kan sorteper ende hos blot 19-årige Mathilde Hylleberg på højre fløj – selv om landstraen­eren er voldsomt begejstret for den unge TTH Holstebro-spiller, der på rekordtid har overhalet Simone Böhme som makker til Trine Østergaard.

– Jeg er ret sikker på, at hun bliver fremtiden. Spørgsmåle­t er i virkelighe­den, om ikke en slutrunde i dén grad vil gøre hende til nutid, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Men han kan altså blive tvunget til igen at satse med blot én højrefløj, som han gjorde det for et år siden ved VM i Tyskland – hvorefter Trine Østergaard blev skadet i kamp ét …

– Jo, og modeller er der masser af.

– Selvfølgel­ig er det en fordel med de seks udskiftnin­ger, men man skal passe på.

– Vi er ikke vant til, at spillere kan blive skrevet ind og ud af truppen, og man skal nøje overveje de omkostning­er, der er forbundet med det og den opmaerksom­hed, det giver.

– Det er en mental udfordring, og selv om spillerne håndterede en lignende situation fint sidste år i Tyskland, så var det heller ikke problemløs­t, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Der er blot tre uger til, at Danmark møder Sverige i Nantes, og EM koger. Weekenden inden spiller landsholde­t Møbelringe­n Cup i Norge, og da skal det vaere afgjort, om Klavs Bruun tager 15, 16 eller 17 spillere med til den franske vestkyst.

– Den endelige trup skal vaere på plads inden.

– Om Line Haugsted bliver meldt klar eller ej.

– Men der er endnu lidt tid. – Ja.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Under tidspresHv­is Line Haugsted ikke bliver klar, går pladsen højst sandsynlig­t til Lotte Grigel.
FOTO: LARS POULSEN Under tidspresHv­is Line Haugsted ikke bliver klar, går pladsen højst sandsynlig­t til Lotte Grigel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark