Ekstra Bladet

Håner rival

- Følg anden traening før Brasiliens Grand Prix live på ekstrablad­et.dk fra klokken 18.

Sidste uge tabte Haas sin appelsag hos det internatio­nal motorsport­sforbund, FIA. Romain Grosjeans gulv var ulovligt til Italiens Grand Prix, og når diskvalifi­kationen står ved magt, har Renault så godt som sikret sig fjerdeplad­sen i konstruktø­r-VM.

Med to løb igen fører det franske fabriks med 30 point ned til Haas på femteplads­en.

Teamchef Günther Steiner har tidligere udtalt sig meget kritisk om rivalens metoder i kampen om fjerdeplad­sen. Ikke mindst fordi de brød en gentleman-aftale mellem holdene ved først at protestere efter løbet og ikke ved begyndelse­n af weekenden.

De er desperate

Trods nederlaget ved retten holder Steiner ikke igen. Han håner Renault med sit langt større budget for at skulle ty til det tekniske reglement for at slå Formel 1’s opkomling.

– For os er det en aere, sagde teamchefen på sin briefing i Brasilien.

– Vi er i vores tredje saeson, vi er femmere, og vi kaemper mod Renault, som burde vaere meget bedre. Det viser, hvor desperate de er, for de er et fabrikshol­d, de har fem gange så mange folk, og de kaemper mod os, siger han og forklarer det ulovlige gulv med dårlig kommunikat­ion mellem teamet og FIA.

– Vi ved, at F1 er et svaert sted at konkurrere. Det handler ikke kun om racerløb. Vores team gør det godt, og derfor kaemper vi om fjerdeplad­sen. Det ser svaert ud nu, men måske sker der mirakler, konstatere­r han.

Renault ER i en svaer situation og ikke i naerheden af de målsaetnin­ger, som blev sat i 2016 ved relancerin­gen af Formel 1’s gule mandskab. I den plan skulle franskmaen­dene have nået podiet i denne saeson. Og køre med om sejre fra naeste år ...

hut

 ?? FOTO: XX ?? Haas’ Teamchef Günther Steiner.
FOTO: XX Haas’ Teamchef Günther Steiner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark