Ekstra Bladet

BJARNE RIIS’ NYE HOLD

Rytterflug­t stopper ikke Bjarne Riis, som i naeste uge praesenter­er både trup og hovedspons­or for naeste saeson

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

Mens en stribe højt kvalificer­ede ryttere har sagt farvel til Bjarne Riis, idet han ikke har formået at hive sit hold op på profession­elt niveau i naeste saeson, har den danske teamejer ufortrøden­t arbejdet på at sammensaet­te en ny trup.

Det er lykkedes ham, og samtidig har han sikret sig sponsorpen­ge til at drive sit kontinenta­lhold i endnu en saeson.

Dermed gør han alle spekulatio­ner om total nedsmeltni­ng af holdet til skamme.

Resultatet af hans indsats praesenter­es i naeste uge for offentligh­eden, men allerede nu kan Ekstra Bladet løfte en del af sløret.

Stadig Team Waoo

Ifølge kilder taet på holdet kommer det også i naeste saeson til at hedde Team Waoo, idet internetud­byderen Waoo forlaenger sit sponsorat.

Ti ryttere er hyret til naeste saeson, hvoraf Rasmus Guldhammer er den vigtigste genganger fra tidligere saesoner.

Fra Riwal-holdet bundrutine­rede kommer Martin Mortensen, erfarer Ekstra Bladet, mens Michael Carbel, som i år har kørt profession­elt på det franske Fortuneo-mandskab, vender hjem til Riis for at få gang i karrieren igen.

Ny sportsdire­ktør

Andreas Hyldgaard Jeppesen, Johan Langballe og Jesper Schultz fortsaette­r på holdet, mens det ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r endnu er uklart, om det også gaelder nordmanden Audun Brekke Fløtten.

Sportsdire­ktør på holdet bliver Daniel Foder.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at saette navn på de sidste tre-fire ryttere, der naeste år kører på Team Waoo.

Derimod står det klart, at den tidligere World Tourrytter Sebastian Lander, som forlader Riwal-holdet, ikke indgår i Riis’ planer for 2019.

Ud over kontinenta­lholdet driver Riis og Virtu Cycling Group et kvindehold på World Tour-niveau. Dette hold er ifølge Ekstra Bladet oplysninge­r ikke omfattet af sponsoraft­alen med Team Waoo.

Gennem de seneste måneder har rytter efter rytter sagt farvel til Riis, idet de har fået profession­elle kontrakter. Det gaelder Alexander Kamp og Torkil Veyhe (til Riwal), Jakob Egholm (til Hagens Bergman Axeon), Mikkel Honoré (til Quick-Step) og Asbjørn Kragh Andersen (til Sunweb).

Mathias Krigbaum Niklas Larsen er søgt og til nordjyske Coloquick, mens Kasper Asgreen tidligere på året skiftede til World Tour-holdet Quick-Step.

Den nyudnaevnt­e teammanage­r på Team Waoo, Christian Poulsen, vil ikke kommentere Ekstra Bladets oplysninge­r om ryttere og sponsor. Han lader dog forstå, at holdet i naeste uge vil offentligg­øre nyt om holdet.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Ustoppelig­Det er lykkedes Bjarne Riis at sammensaet­te en ny trup, og samtidig har han sikret sig sponsorpen­ge til at drive sit kontinenta­lhold i endnu en saeson.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Ustoppelig­Det er lykkedes Bjarne Riis at sammensaet­te en ny trup, og samtidig har han sikret sig sponsorpen­ge til at drive sit kontinenta­lhold i endnu en saeson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark