Ekstra Bladet

EVENTYRET ER SLUT

IKKE MERE GEMMELEG: Det var en forpint Britta Nielsen, der i går blev fremstille­t i retten i udkanten af Johannesbu­rg

-

Da danskerne første gang så Anna Britta Troelsgaar­d Nielsen omtalt i medierne, havde hun en del flere kilo på sidebenene og et glas champagne i hånden.

Billedet stammede fra en hesteaukti­on tilbage i 2007, hvor den svindelsig­tede kvinde lagde 175.000 kroner på auktionsbo­rdet for et føl.

Men da den 64-årige kvinde i går usikkert trådte op ad trappen fra cellerne under retslokale 13 ved retten i Randburg, var hun som forvandlet.

Foran dommer Carolus og den fremmødte verdenspre­sse lignede hun langtfra en million. Og da slet ikke 111 af slagsen.

Modløse øjne

Tynd, traet og udmagret satte den spinkle kvinde sig alene på den lange, mørke anklagebae­nk.

Det eneste, der adskilte den detroniser­ede safaridron­ning og de mere end 30 fremmødte journalist­er og fotografer, var et raekvaerk og en traelåge.

I knap et kvarter måtte Britta Nielsen sidde på anklagebae­nken, før dommeren trådte ind i lokalet, og retsmødet kunne gå i gang.

Det var tydeligt, at hun ikke brød sig om situatione­n, og hendes modløse øjne stirrede insisteren­de tomt ud i lokalet.

– Hvordan har du det, Britta, spurgte Ekstra Bladets udsendte, der sad under en meter bag hende.

Britta svarede med rungende tavshed. Men som hun sad der, manglede spørgsmåle­t langtfra et svar.

Hun aensede ikke pressen. Det var tydeligt, at hun ikke havde det godt.

Skjult luksus

Det bizarre optrin i retten i Sydafrika med de kaempende fotografer og journalist­ernes nysgerrige spørgsmål stod i skaerende kontrast til, hvordan Britta Nielsen indtil i går havde levet sit liv. Det var et liv vaek fra rampelyset.

Før dagens retsmøde fandtes der kun ganske få billeder af den lyssky dansker. Britta Nielsen levede helt klart efter ordsproget ‘den, der lever skjult, lever godt’.

Og godt havde hun det i skjulte. Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan hun rejste på eksklusive ferier i Mozambique. Købte store grunde og byggede et dyrt hus naer safaripark­en Kruger. Og investered­e i guld og diamanter og betalte kontant for eksklusive luksusbile­r.

Drømmer om Danmark

Siden Britta Nielsen tidligt mandag morgen blev anholdt, har hendes dybeste ønske vaeret at vende hjem til Danmark.

Seks uger på flugt har sat sit tydelige praeg på den 64årige kvinde, men da det velbesøgte retsmøde lakkede mod enden, kom der endeligt et glimt af liv i øjnene på Britta Nielsen.

– Forstår du, hvad aftalen indebaerer, spurgte dommer Carolus danskeren, efter at hendes hold af advokater og den sydafrikan­ske anklager havde fortalt om deres plan for udlevering­en til Danmark.

– Ja, aerede dommer, lød svaret prompte fra Britta Nielsen, som efter planen skal lande hjemme i Danmark i dag.

Det var tydeligt, at hun ikke brød sig om situatione­n, og hendes modløse øjne stirrede insisteren­de tomt ud i lokalet

 ??  ?? ModløsDet var tydeligt, at den svindelmis­taenkte Anna Britta Troelsgaar­d Nielsen ikke brød sig om at sidde i retssalen i Sydafrika. Der kom først en smule liv i hendes øjne, da det blev besluttet at udlevere den 64-årige kvinde til Danmark.
ModløsDet var tydeligt, at den svindelmis­taenkte Anna Britta Troelsgaar­d Nielsen ikke brød sig om at sidde i retssalen i Sydafrika. Der kom først en smule liv i hendes øjne, da det blev besluttet at udlevere den 64-årige kvinde til Danmark.
 ??  ??
 ??  ?? Ved gårsdagens retsmøde i Randburg Magistrate’s Court besluttede dommeren at løslade den svindelmis­taenkte Britta Nielsen, så hun kunne sendes hjem.
Ved gårsdagens retsmøde i Randburg Magistrate’s Court besluttede dommeren at løslade den svindelmis­taenkte Britta Nielsen, så hun kunne sendes hjem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark