Ekstra Bladet

Tilhører i retten: Hvordan kunne det ske?

-

Pressen fyldte de fleste tilhørerpl­adser i Frederiksb­erg Rets største retssal, hvor dommervagt­en blev sat i går, men enkelte andre tilhørere var også mødt op for at se ’giraffen’ i form af den svindel-sigtede Britta Nielsen.

Blandt tilhørerne var pensionist­en Lone Støwer, der for første gang nogensinde satte sine ben i en retssal, selv om hun har vaeret i 37 år i Kriminalfo­rsorgen og blandt andet arbejdet i 25 år på Anstalten ved Herstedves­ter med bl.a. forvarings­dømte.

Lone Støwer synes, at Britta-sagen er interessan­t, fordi den berører så mange svage mennesker, som i forvejen har det økonomisk dårligt, og som skulle have haft glaede af de satspuljem­idler, som Britta Nielsen, ifølge sigtelsen, har hugget.

Sovet i timen

– Nogen må have sovet godt i timen, siden det har kunnet lade sig gøre. Jeg kender procedurer­ne fra mit arbejde, og her kunne det ikke lade sig gøre at udbetale penge, før bilagene var tjekket og en anden medarbejde­r havde attesteret dem, siger Lone Støwer.

Hun ryster lidt på hovedet over den manglende kontrol i Socialstyr­elsen, men syntes, at det var spaendende at overvaere grundlovsf­orhøret, hvor alle dog hurtigt blev smidt ud, da dørene blev lukket.

js

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark