Ekstra Bladet

ET MONUMENT OVER DÅRLIG DØMMEKRAFT

- Ansvarshav­ende mail: poma@eb.dk

MAN KAN BLIVE så uendelig traet, når man følger dansk politik. Hvorfor er det, at regeringen og deres ’hangaround­s’ har vanskeligt ved at fatte, at de ikke sidder på taburetter­ne for deres egen skyld, men for vores. For os, der vaelger dem, os, der betaler deres løn, og os i pressen, der er sat til at holde øje med dem.

TAG NU Anders Samuelsen. Han omtalte sig selv som ’Danmarks mest kompetente udenrigsmi­nister’, før han overhovede­t havde bevist noget som helst eller gjort sig fortjent til roserne. Det var der mange, der grinede af.

Offentlig frås og overflødig­hed skulle som bekendt fjernes. Det gjaldt bare ikke ham selv

han netop I DENNE uge kunne Politiken så afsløre, at har brugt 340.000 kr. på sit kontor, så det kan se paent og moderne ud, når han får fine gaester.

JEG KAN BESTEMT godt unde Samuelsen et paent kontor, men den store samuelsens­ke misforståe­lse er, at kontoret ikke er hans. Han har det til låns.

udenrigsmi­nister. Sådan er det at vaere MINISTER BETYDER ’folkets tjener’ og uden at fornaerme nogen, kunne meget tyde på, at Samuelsen inden for et halvt års tid kommer til at afgive kontoret til en ny udenrigsmi­nister.

SKAL DEN NYE så også saette sit personlige praeg på kontoret på skatteyder­nes regning? Hvad med at overlade kontor-indretning­en til ministerie­t, som

til ministeren bliver ved med at i modsaetnin­g vaere der?

OG 340.000 KR. er immervaek ikke bare ingenting, selvom jeg godt er klar over, at blandt Samuelsens venner i Saxo Bank synes de ikke, at det er noget.

MEN DET SVARER faktisk til en skolelaere­r eller politibetj­ents årsløn. Og pengene kommer fra

kasse, nemlig din og min skattebeta­ling. samme

NÅR NU BRAETTET gøres op efter Samuelsens virke som udenrigsmi­nister, vil det, der står tilbage, vaere hans egen selvovervu­rdering, og at den ultimative maerkesag om topskattel­ettelser blev opgivet for drømmen om en ministerpo­st.

INGEN PÅ DEN internatio­nale scene eller for den

huske, hvad han bidrog sags skyld herhjemme vil med som minister.

TILBAGE STÅR ET kontor i udenrigsmi­nisteriet. Et monument over manglende politisk dømmekraft hos en mand, der ikke praktisere­de, hvad han praedikede. Offentlig frås og overflødig­hed skulle som bekendt fjernes. Det gjaldt bare ikke ham selv.

INGEN UD OVER en indretning­sarkitekt og nogle

savne ’Danmarks møbelhandl­ere vil nogensinde mest kompetente udenrigsmi­nister’.

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Anders Samuelsen omtalte sig selv som ’Danmarks mest kompetente udenrigsmi­nister’.
FOTO: JENS DRESLING Anders Samuelsen omtalte sig selv som ’Danmarks mest kompetente udenrigsmi­nister’.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark