Ekstra Bladet

LAUDRUP LØFTEDE KLUBBEN MOD TOPPEN

– Brian havde et vanvittigt niveau. Han løftede hele kvaliteten til traeningen og spillede os andre gode, fastslår David Nielsen

-

Som 22-årig var David Nielsen taet på at tabe kaeben over at sidde i omklaednin­gsrummet ved siden af sin nye angrebsmak­ker, verdensstj­ernen Brian Laudrup.

Beundringe­n holder den dag i dag. Og den nuvaerende AGF-traener er af den faste overbevisn­ing, at Brian Laudrup – trods sin hurtige exit – kickstarte­de den proces, der kort efter gjorde FCK til en topklub.

– Den fantastisk­e handel var det første løft, der førte til, at klubben blev en magtfaktor og til mesterskab­erne fra 2001 og frem, siger David Nielsen, der også var omgivet af store navne som Peter Nielsen, Henrik Larsen og Christian Lønstrup.

– Vi var jo ikke noget tophold. Vi havde mange, supergode spillere, men mentalitet­en var der ikke endnu, fortaeller han.

– Han var ekstremt afholdt i omklaednin­gsrummet. Uden at dele sine dybeste tanker med os, så bidrog han til at det boblede med de personligh­eder, der var.

Kunne kun skuffe

– Brian havde et vanvittigt niveau. Han løftede hele kvaliteten til traeningen og spillede os andre gode. Der var meget lidt ego hos ham. Han kendte jo også nogle tidligere landsholds­kolleger, og vi unge så op til ham og ville gerne løbe den ekstra meter for ham, fastslår David Nielsen.

– I FCK var tilskuer ne begyndt at strømme til, og nu viste klubben, at den var ekstra aggressiv på transferma­rkedet og kunne tiltraekke de store stjerner. Senere var den bedre forberedt, da de naeste ankom. På den måde var det genialt med Brian i FCK.

Rent kollegialt kan han i bakspejlet have ondt Laudrup og hans betingelse­r.

– Det var et umuligt cirkus at håndtere. Han var for stort et navn til dansk klubfodbol­d på det tidspunkt, naesten sukker han.

– For Brian selv var det umuligt at stå i Silkeborg og Herfølge. Han kunne kun skuffe.

– Han havde stået derude på Europas største stadions, haft succes og fået sine drømme og ambitioner opfyldt. Og han ville altid møde en modspiller, der ville vaere mere opsat på at ødelaegge hans dag, end han selv ville vaere på at få den til at lykkes. For en højre back i Viborg var det jo karrierens største dag at spille over for Brian.

Han ville altid møde en modspiller, der ville vaere mere opsat på at ødelaegge hans dag, end han selv ville vaere på at få den til at lykkes

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark