Ekstra Bladet

Midt i et mediecirku­s: Vi kunne ikke håndtere det

-

Den mangeårige TV2-kommentato­r Flemming Toft havde ikke helt fantasi til at forestille sig, hvad han gik ind til, da han efter nytår 1999 tiltrådte en stilling som pressechef i FCK.

Han blev nemlig hurtigt hvirvlet ind i en mindre orkan af begivenhed­er, som for eksempel fyringen af traener Christian Andersen efter kun en enkelt kamp. Men det var for intet at regne mod den blaest, der fulgte Brian Laudrups trin ind på dansk graes.

– Det var kaempestor­t, meget større end både han selv, klubben og alle andre havde forudset. Det match

Han var ikke selv klar over, at han var så stor i Danmark. Så han blev i den grad overrumple­t og forstod det ikke

var det største nogensinde i dansk klubfodbol­d, og ingen kunne rigtigt håndtere det, husker han.

– Det var først og fremmest et mediecirku­s uden lige. Da aftalen med Brian var offentligg­jort, fik jeg samme dag 39 henvendels­er om interviews fra alle typer af medier.

– Og i den kommende tid lå fotografer på lur på parkerings­pladsen ude på K.B. og ’skød’ ind over deres haek i Rungsted. Der hang sågar en helikopter over deres hus på et tidspunkt, fortaeller han.

Ikke nok opbakning

– Han var ikke selv klar over, at han var så stor i Danmark. Så han blev i den grad overrumple­t og forstod det ikke.

Derfor reagerede han med at traekke sig lidt mere tilbage og bruge mig som stødpude, fortaeller Flemming Toft, der sagde op i klubben dagen før, Brian Laudrup sendte sin fax Don Ø.

For Toft var det frustreren­de at følge det uforløste eventyr på naert hold.

– Det var aergerligt, at det sluttede sådan, for det kunne havde vaeret alle tiders match. Men castingen var dårlig på det tidspunkt, og det blev aldrig helhjertet.

– Brian nåede desvaerre aldrig at få et godt forhold til klubbens fans. De kom lidt skaevt ind på hinanden. Han var så overdreven ydmyg og nåede aldrig at komme ind på at kramme dem. En kultur, som Flemming Østergaard jo havde fået ind i tidens FCK. til

 ?? FOTO: OLE STEEN ?? – Vi så op til ham og ville gerne løbe den ekstra meter for ham, fortaeller David Nielsen, der spillede sammen med Laudrup i FCK.
FOTO: OLE STEEN – Vi så op til ham og ville gerne løbe den ekstra meter for ham, fortaeller David Nielsen, der spillede sammen med Laudrup i FCK.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Brian Laudrup var slet ikke forberedt på den enorme interesse, der var om hans person.
FOTO: LARS POULSEN Brian Laudrup var slet ikke forberedt på den enorme interesse, der var om hans person.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark