Ekstra Bladet

Nu tilbyder Tøffe at betale bøden

- ANDERS JENSEN

Tre måneders forbud mod at opholde sig i Københavns Kommune og en bøde på 1000 kroner. Den besked fik 52-årige hjemløse André Christians­en for godt 14 dage siden af politiet.

I går fortalte han i ’Go’ morgen Danmark’, at han har boet hele sit liv i København, og at han ikke kan klare at opholde sig for laenge ad gangen indendørs.

André Christians­en er blevet ramt af en tilføjelse til ordensbeke­ndtgørelse­n, der betyder, at politiet kan vurdere folk til at vaere utryghedss­kabende, som kan ende ud i det noget omdiskuter­ede zoneforbud.

Tøfting til tasterne

– Alt foregår stort set for mig i København - centreret omkring Nørreport Station. Der har jeg sygeplejer­ske, og der har jeg mine venner og omgangskre­ds, sagde André Christians­en i ’Go’ morgen Danmark’.

Den 52-årige hjemløse har valgt at klage, og derfor skal sagen for retten.

André Christians­ens historie fik den tidligere landsholds­spiller Stig Tøfting til tasterne på Facebook.

I et opslag tilbyder han at betale André Christians­ens bøde, hvis han bliver dømt i retten.

Til Ekstra Bladet uddyber 49-årige Stig Tøfting, at han mener, at straffen til André Christians­en er urimelig.

– Jeg valgte at skrive dette opslag, fordi jeg synes, at det er latterligt.

– Hvis han ikke ligger og er til fare for sig selv eller for nogen andre eller ligger på privat grund, så kan jeg ikke se problemet. Han er jo en af de hjemløse, der bor og lever på gaden, og det skal der vaere plads til, når de ikke generer nogen, siger han.

Stig Tøfting mener, at de forkerte mennesker kan blive ramt af loven, og derfor vil han gerne hjaelpe André økonomisk med bøden, hvis det bliver nødvendigt.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? – Hvis han ikke ligger og er til fare for sig selv eller for nogen andre eller ligger på privat grund, så kan jeg ikke se problemet, siger Stig Tøfting.
FOTO: PER RASMUSSEN – Hvis han ikke ligger og er til fare for sig selv eller for nogen andre eller ligger på privat grund, så kan jeg ikke se problemet, siger Stig Tøfting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark