Ekstra Bladet

Fik aedelsten i faengslet af Britta Nielsens søn, Jimmy, som indsmugled­e aedelsten til ham i det sydafrikan­ske faengsel i en taske, oplyser forsvarer

- JANUS ØSTERGAARD – Har han fået dem på lovlig vis? jao@eb.dk

Knap var den medsigtede i den store svindelsag fra Socialstyr­elsen, Britta Nielsens søn, Jimmy Hayat, blevet anholdt i Sydafrika, før der skete noget uventet.

Senere samme dag – 30. oktober – blev der indsmuglet aedelsten til Jimmy Hayat i det faengsel, hvor han befandt sig efter anholdelse­n. Og det var ikke en tilfaeldig person, som havde aedelstene­ne med.

– Dem havde han fået indleveret i en taske fra en god bekendt, lyder det fra Jimmy Hayats forsvarer, Henrik Dupont Jørgensen.

Forsvarere­n er bekendt med, hvem der gav aedelstene­ne til Jimmy, men han ønsker ikke at komme naermere ind på, hvem personen er.

Henrik Dupont Jørgensen vil imidlertid gerne uddybe, hvilken type aedelsten der er tale om.

– Efter min klients oplysninge­r var der tale om noget, der hedder tanzanit. Det er en aedelsten, som kun forefindes i Tanzania, siger advokaten.

– Det ved jeg ikke noget om. Det antager jeg.

Paent afleveret

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at aedelstene­ne blev indsmuglet på politistat­ionen Kempton Park, hvor Jimmy Hayat blev ført hen, efter at han blev anholdt om aftenen tirsdag 30. oktober i Johannesbu­rg Lufthavn, hvor han forsøgte at rejse til Mozambique.

– Efter han blev anholdt, kom en partner til politistat­ionen med en taske til ham. Inde i den taske var der en mindre taske, hvor vi fandt to diamanter (det var faktisk tanzanitst­en, red.), har lederen af specialenh­eden Hawks, general Lebeya, forklaret.

Naegter sig skyldig

Henrik Dupont Jørgensen oplyser, at aedelstene­ne ’paent er afleveret til de sydafrikan­ske myndighede­r’.

– Og han har skrevet under på, at de kan beholde dem. Hvis han ikke havde afleveret de ting til de sydafrikan­ske myndighede­r, var det ikke sikkert, at de havde behandlet hans sag så hurtigt, forklarer han.

Jimmy Hayat ankom til København fredag sammen med sin mor. De blev begge fremstille­t i grundlovsf­orhør lørdag, hvor de blev varetaegts­faengslet frem til 4. december.

Britta Nielsen er sigtet for at have svindlet for mindst 111 millioner. Hun ønsker på nuvaerende tidspunkt ikke at forholde sig til sigtelsen. Jimmy Hayat er sigtet for haeleri af saerlig grov beskaffenh­ed ved at have modtaget vaerdier fra Britta Nielsen for ikke mindre end 3,66 millioner kroner.

Han naegter sig skyldig.

Det er den

 ?? FOTO: OLE STEEN ?? Hver sten skal vendesJimm­y Hayat i retten i Sydafrika. Forinden havde en god bekendt af ham indsmuglet aedelsten til ham i faengslet. Han ankom til København fredag sammen med sin mor. De er begge varetaegts­faengslet frem til 4. december.
FOTO: OLE STEEN Hver sten skal vendesJimm­y Hayat i retten i Sydafrika. Forinden havde en god bekendt af ham indsmuglet aedelsten til ham i faengslet. Han ankom til København fredag sammen med sin mor. De er begge varetaegts­faengslet frem til 4. december.
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark