Ekstra Bladet

LØSLADT MORDER RØ

Var på fri fod efter dom på 16 års faengsel for rovmord

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Et vaerksted på det sydlige Sjaelland var modtager af fire tons hash, der blev smuglet til Danmark fra Spanien i partier på 200-300 kilo.

Derfor havde politiet, som kalder efterforsk­ningen for ’Operation Snake’, i hemmelighe­d installere­t skjulte videokamer­aer og mikrofoner på vaerkstede­t for at overvåge, når hashen blev laesset af i store palletanke, pakket om og leveret til modtagerne.

En sending på 302 kilo hash til en vaerdi på 15 millioner kr. ankom til autolakere­r-vaerkstede­t 24. august sidste år, og da hashen var pakket ud, blev den lagt i varerummet på en Toyota HiAce varebil.

Men den rutinemaes­sige hash-leverance aendrede sig pludselig dramatisk klokken 17.30, mens politiets kameraer filmede, og rum-mikrofoner­ne lyttede med.

Truet med pistol

En 41-årig medarbejde­r på vaerkstede­t var alene tilbage, og hoveddøren var låst, da to maskerede maend låste sig ind med en nøgle og truede den 41-årige med en pistol.

De smadrede telefonern­e i vaerkstede­t og bandt den 41-årige med strips på haenderne og en forlaenger­ledning. Han blev lagt på gulvet på maven med haenderne og benene bundet på ryggen.

Så spurgte røverne om nøglen til hans varevogn. ’Bliv liggende en time, før du rejser dig’, lød ordren fra røverne, der kørte vaek med varevognen og de 302 kilo hash.

Den 41-årige var chokeret, men fik vristet sig fri af ledningen og ringede til sin kone, der slog alarm til politiet. Men hun vidste ikke noget om, at der lå 302 kilo hash i den røvede varevogn.

Politiet havde observatør­er i området og en af dem så Toyota HiAcen, som politiet vidste tilhørte den 41årige, og en sort Audi A4 køre mod København, og politiet skyggede bilerne.

Stranguler­ede 24-årig

På det tidspunkt vidste politiet endnu ikke, at der var sket et røveri af hashen. Optagelser­ne fra politiets kameraer og mikrofoner blev ikke sendt ’live’, men blev optaget digitalt på politiets lyttecentr­al til senere brug.

Samme aften fandt politiet den sorte Audi på Nørrebro og anholdt Mohammad Shahbaz Khan, 37. I Audien, der var parkeret i Humlebaekg­ade lå de røvede 302 kilo hash i ti ’Marokko-kufferter’.

Khan var december 2003 idømt 16 års faengsel for et rovmord på en 24-årig ingeniørst­uderende i København, der havde sat sin BMW til salg. Mohammad Shahbaz Khan stranguler­ede den 24-årige med en laedersnor for at stjaele bilen.

Bliv liggende en time, før du rejser dig

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark