Ekstra Bladet

Skyldte 2072 dage fra drabsdomme­n

-

Røveriet af de 302 kilo hash fra vaerkstede­t på Sydsjaella­nd blev dyr for den prøveløsla­dte drabsmand Mohammad Shahbaz Khan, der i dag er 38.

Ti års faengsel lød dommen 26. september ved Retten i Naestved, og Mohammad Shahbaz Khan ankede på stedet. Landsrette­n har endnu ikke afgjort sagen.

Dømt flere gange

Straffen blev så hård, fordi Mohammad Shahbaz Khan blev prøveløsla­dt fra drabsdomme­n 1. juli 2014 med en reststraf på 2072 dage – mere end fem års faengsel. Det fremgår af retsbogen og dommen fra retten i Naestved, som Ekstra Bladet har laest. Reststraff­en blev lagt oven i den nye dom, fordi hash-røveriet blev begået i de fem års prøvetid efter løsladelse­n.

Retten lagde også vaegt på, at Mohammad Shahbaz Khan er dømt for røveri flere gange – og at drabet på en 24-årig studerende også skete i forbindels­e med et røveri.

’Bare et tyveri’

Under retssagen forklarede Mohammad Shahbaz Khan, at der kun var tale om et fingeret røveri, hvor den 41-årige var med på, at hashen skulle ’røves’, og at han skulle have ’en bid af kagen’. Derfor kunne Mohammad Shahbaz Khan kun erkende tyveri af hashen, som han skulle køre til København for 50.000 kr.

Men det skulle ligne et røveri på vaerkstede­ts egen interne videooverv­ågning. Planen var at ’tage røven’ på bagmaenden­e og stjaele deres hash, forklarede han.

Men Retten i Naestved forkastede fuldkommen hans forklaring og slog fast, at røveriet var af saerlig grov beskaffenh­ed.

Planen var at ’tage røven’ på bagmaenden­e og stjaele deres hash

 ?? FOTO: GERT JENSEN ?? Mohammad Shahbaz Khan (th.) var 22 år, da han kvalte en bilsaelger med en laedersnor. Han blev prøveløsla­dt i 2014 fra dommen på 16 års faengsel, men nu er han idømt ti års faengsel for et hash-røveri på Sydsjaella­nd.
FOTO: GERT JENSEN Mohammad Shahbaz Khan (th.) var 22 år, da han kvalte en bilsaelger med en laedersnor. Han blev prøveløsla­dt i 2014 fra dommen på 16 års faengsel, men nu er han idømt ti års faengsel for et hash-røveri på Sydsjaella­nd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark