Ekstra Bladet

Billig kanonsucce­s

-

ER STÅLE SOLBAKKEN seks gange så meget vaerd som FC Midtjyllan­ds succestrae­ner Kenneth Andersen?

Ikke hvis man kigger på Superliga-tabellen, hvor Andersens hold efter 5-0 ydmygelsen og nedsabling­en af Vejle overtog førsteplad­sen fra netop FCK.

SÅDAN KAN TINGENE naturligvi­s ikke gøres op, men der er ingen tvivl om, at Ståle Solbakken spraenger alle rammer for en Superliga-traener med sin grundløn på 7,5 mio. kroner om året.

Det fortaeller den liste, du kan naerstuder­e på de naeste sider af dagens udgave af Ekstra Bladet Sport.

DER ER HELLER ingen tvivl om, at Kenneth Andersen ligeledes er et vaskeaegte krejlerkon­ge-trick fra købmaenden­e på den jyske hede, der kan nøjes med at punge 1,2 mio. kroner om året ud til den nyansatte FCM-traener med de imponerend­e resultater.

51-årige Kenneth Andersen, der blev hevet op fra FC Midtjyllan­ds U19-hold, da Jess Thorup tog på belgisk eventyr, er ubesejret som FCM-traener – og i tilgift er FCK sendt ud af pokalturne­ringen.

Nu kan Kenneth Andersen så holde sin første landskamps­pause som nr. et i Superligae­n – og med et mandskab, der for alvor er ved at finde formen.

O.k., KENNETH ANDERSEN har overtaget Superligae­ns måske bredeste trup. En velkendt koncept og han skal agere i en klub med stor harmoni og tro på egne evner – og et sted han kender ud og ind efter mange års ansaettels­e.

Alligevel ser det ud til, at naesen for en god forretning også i dette tilfaelde er med den midtjyske mesterklub, der slipper med at betale en af Superligae­ns laveste lønninger for deres traener ...

MEN KENNETH Andersen skal selvfølgel­ig bygge på og bevise sig i europaeisk sammenhaen­g og bevise en evne til at spille et hold sammen efter en heftig transferso­mmer, som FCM har skullet flere gange.

FCM BLIVER EN svaer nød at

knaekke i mesterskab­skampen, men det kan jo lige praecis blive her, at Ståle Solbakken beviser, hvorfor han er Superligae­ns suveraent højest betalte traener. Erfaring og evner, når det for alvor spidser til, er vel også det, FC København betaler for.

Den tid den glaede, men når Ståle Solbakken ligger så højt, så handler det om historik og ikke mindst hans dobbeltrol­le som både traener og manager.

NORDMANDEN HAR skabt resultater – både i Superligae­n og ikke mindst europaeisk, hvor ingen anden traener i Superligae­n er bare i naerheden af det, Ståle Solbakken har praesteret med FCK.

Tilmed skaber manageren Ståle Solbakken ofte overskud på betalingsb­alancen – og sammen med den branding, Ståle Solbakken giver FCK som Superligae­ns mest markante traener, når det kommer til skarpe holdninger, så skal det kunne ses på lønchecken.

Det kan det så også, men også netop derfor skal Ståle Solbakken levere. År efter år.

Der er ingen tvivl om, at Kenneth Andersen ligeledes er et vaskeaegte krejlerkon­ge-trick fra købmaenden­e på den jyske hede

AT DER ER SÅ langt ned til nr. to – og at Ståle Solbakken tørrer gulv med resten af feltet, fortaeller naturligvi­s historien om FCK og Ståle Solbakkens position i dansk fodbold, men måske også, at mange klubber slipper billigt.

Ikke mindst FCM …

PS: Superligae­n har leveret varen i dette efterår, og kampen om de vigtige top-seks-placeringe­r raekker helt ned til sidsteplad­sen, hvor kun seks point skiller i en absurd lige liga. Topspaende­nde – og heldigvis med to lokomotive­r i FCK og FCM.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Ubesejret5­1-årigeKenne­th Andersen er ubesejret som FCM-traener – og i tilgift er FCK sendt ud af pokalturne­ringen.
FOTO: CLAUS BONNERUP Ubesejret5­1-årigeKenne­th Andersen er ubesejret som FCM-traener – og i tilgift er FCK sendt ud af pokalturne­ringen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark