Ekstra Bladet

STÅLE SPRAENGER BANKEN

HELT SUVERAEN: Nordmanden får i omegnen af 7,5 mio. kr. årligt som cheftraene­r for FC København

- MADS GLENN WEHLAST KLAUS EGELUND THOMAS N. ANDERSEN mgw@eb.dk; ege@eb.dk tna@eb.dk

Ståle Solbakken er den vigtigste medarbejde­r i FC København.

Derfor var han også den bedst betalte i fodboldbut­ikken inden Andreas Bjelland ankom i sommer. Forsvarssp­illeren haever i omegnen af ni millioner kroner om året, mens Ståle Solbakken må ’nøjes’ med en årsløn i niveauet 7,5 mio. kr.

Den årsløn til en cheftraene­r placerer ham dog helt uden for kategori i forhold til konkurrent­erne i Superligae­n, viser Ekstra Bladets opgørelse over traenerløn­ningerne i landets bedste fodboldrae­kke. Afhaengig af praestatio­ner Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er der tale om en årsløn til Ståle Solbakken, der sagtens kan lande i niveauet otte millioner kroner, fordi en del af lønnen er afhaengig af de sportslige praestatio­ner på grønsvaere­n. Her har nordmanden vist sig at vaere en mand, som topledelse­n i Parken kan stole på.

Han skaffer både titler og europaeisk­e gruppespil til Parken. Laeg dertil, at han ofte rammer plet på transferma­rkedet.

Han laver enkelte fejlskud, men pletskud som Robin Olsen, Federico Santander, Brede Hangeland, Andreas Cornelius, Ludwig Augustinss­on, William Kvist og Thomas Delaney er eksempler på spillere, som FC København har tjent store millionbel­øb med Ståle Solbakken som fodbold-købmand.

Markant lønforhøje­lse

FC København har tjent store millionbel­øb med Ståle Solbakken som fodbold-købmand

Da Ståle Solbakken i sommeren 2013 vendte retur til FC København efter mindre vellykkede ophold i FC Köln og Wolverhamp­ton var det til en løn i niveauet fem mio. kr.

Men tre et halvt år senere blev Ståle Solbakken belønnet med en kontraktfo­rlaengelse til sommeren 2021. Men det betød også en markant lønforhøje­lse på 2,5 mio. kr., så den nye aftale landede i niveauet 7,5 mio. kr. årligt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark