Ekstra Bladet

Den hjemvendte søn LUCAS LYSER OP I AALB

Lejesvende­n Lucas Andersen ligner spilleren, der kan løfte A

-

Lucas Andersen jubler efter føringsmål­et mod FCK. Han synes uundvaerli­g i AaB, men foreløbig er han hjemvendt på en lejeaftale fra Grasshoppe­r.

Desvaerre traekker vi os lidt efter føringen, og vi kommer under pres

fra schweizisk­e Grasshoppe­r. Få måneder efter sin hjemkomst ligner han spilleren, der kan løfte AaB op i gruppen af trovaerdig­e bejlere lige under de absolutte tophold.

Mod FC København var det den hjemvendte søn, der inspirered­e nordjydern­es blaendende indledning på anden halvleg. En staerk periode blev kronet efter en time, da Jakob Ahlmann tacklede sig forbi en svagt tacklende Peter Ankersen og lagde bolden til rette for AaB’s nummer ti.

Lucas Andersen tog en enkelt berøring og bankede så til via den ene stolpe og sendte dermed hjemmepubl­ikummet i ekstase.

Højt niveau

Hvis jeg tager i betragtnin­g, at det er FC København vi møder og den kvalitet de kommer med, så synes jeg, at vi i aften når det niveau, som vi skal straebe efter, sagde Lucas Andersen efter kampen, der åbnede sig efter pausen.

FC København laver nogle aendringer, som betyder, at de åbner mere. Der viser vi, at vi kan gøre ondt på et hold som FC København. Desvaerre traekker vi os lidt efter føringen, og vi kommer under pres. Vi bliver lidt bange for at vinde, mente Lucas Andersen.

AaB har fået mange hug for at spille afventende og uinspirere­t i løbet af året. Derfor er det også på sin plads at give Wieghorsts drenge et velanbragt skulderkla­p for det, de leverede i den første halve time af anden halvleg.

En stor periode blev allerede indvarslet lige efter genstarten, da Philipp Ochs dansede igennem løvernes bagkaede og afsluttede snaert forbi.

Hård skaebne

I sidste ende fik nordjydern­e ikke fuldt udbytte af anstrengel­serne, da Dame N’Doye otte minutter før tid fik alt for lang tid i feltet og han kunne hugge kuglen op i målhjørnet.

Bedømt på anden halvleg var det en hård skaebne for AaB, der havde løverne nede i saekken.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ??
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark