Ekstra Bladet

ET SIDSTE FARVEL

I sidste uge døde Rasmus Berg fra Den Gale Pose. I går blev han begravet fra Skansekirk­egårdens Kapel i Hillerød

- NANNA BAY MADSEN FOTO: MOGENS FLINDT FOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX nbm@eb.dk

De grå skyer lå i går eftermidda­g tungt over Skansekirk­egårdens Kapel i Hillerød, og selvom solen flere gange forsøgte at smile igennem skyerne, så lykkedes det aldrig.

Smil var der heller ikke at spore hos de hundredvis af sortklaedt­e mennesker, der var mødt op ved kapellet for at tage afsked med den 45-årige musiker Rasmus Berg, der saerligt er kendt for sin medvirken i rapgruppen Den Gale Pose.

Allerede tre kvarter før kirkeklokk­erne begyndte at ringe, vrimlede det med familie og venner på den lille plads foran kapellet.

Graed stille

Hver og en var kommet for at sige et sidste farvel til deres kaere Rasmus. Flere talte stille sammen, andre krammede hinanden og graed, mens andre tog sig en smøg, inden de forsvandt ind i kapellet og hilste på den naermeste familie, som stod klar ved indgangen.

Rasmus Berg sov ifølge hans søster ind tirsdag i sidste uge ’efter en hård kamp mod en modbydelig sygdom’, som han kaempede ’tappert’ for at overvinde. Musikeren efterlader sig en kone og to små døtre, hvoraf den ene kun er otte måneder gammel.

Ti minutter før begravelse­n begyndte – omkring klokken 14 – var kapellet fyldt til randen. Derfor måtte de fremmødte tage anden sal i brug, og flere måtte ligeledes se ceremonien fra mellemgang­en, da der ikke var plads til alle i selve kapellet.

På gulvet i kapellet bugnede det med flotte blomsterkr­anse og buketter, og der blev også lagt blomster på trappesten­en foran.

Meget privat

Selvom Rasmus Berg har siddet på den absolutte top af dansk hiphop, var han et meget privat menneske. Derfor havde familien også frabedt sig, at pressen deltog i selve begravelse­n i kapellet.

– Han var offentligt kendt, men han var jo mest af alt vores Rasmus. Derfor vil vi gerne holde begravelse­n personlig, sagde familiemed­lemmet, som ikke ønsker sit navn frem, men som Ekstra Bladet kender identitete­n på.

Ifølge familiemed­lemmet blev der sunget et par salmer i kapellet, mens en sangerinde gav et par sange til tonerne af klaverspil.

Lagde hånd på kisten

Han var offentligt kendt, men han var jo mest af alt vores Rasmus

Omkring klokken 14.45 blev dørene til kapellet åbnet, og kisten blev båret ud af Rasmus Bergs familie og hans makker Nicholas ’Coldhands’ Kvaran, der ligeledes var en del af Den Gale Pose. Det skete til tonerne af klokkeklan­g.

Flere fra familien lagde en hånd på kisten og tog et rørende og tårevaedet farvel, før de fremmødte i samlet flok fulgte rustvognen omkring 100 meter ned på kirkegårde­n til Rasmus Bergs gravplads.

Den 45-årige musiker blev efter eget ønske begravet ved siden af sin mor.

 ??  ??
 ??  ?? Fra venstre: Sangerinde­n Karen Mukupa, danseren Toniah og sangerinde­n Szhirley til begravelse.
Fra venstre: Sangerinde­n Karen Mukupa, danseren Toniah og sangerinde­n Szhirley til begravelse.
 ??  ?? Jokeren sagde et sidste farvel til Rasmus Berg, som han var en del af Den Gale Pose sammen med.
Jokeren sagde et sidste farvel til Rasmus Berg, som han var en del af Den Gale Pose sammen med.
 ??  ?? Den Gale Pose med Jokeren, Rasmus Berg og Nicholas ’Coldhands’ Kvaran.
Den Gale Pose med Jokeren, Rasmus Berg og Nicholas ’Coldhands’ Kvaran.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark