Ekstra Bladet

Støjberg bør koncentrer­e sig om at levere

- FOTO: JENS DRESLING

Dansk Folkeparti vil ikke høre mere om, hvad der ikke kan lade sig gøre. Og partiet har slet ikke set nok brugbare tiltag på udlaending­eområdet til at indgå en finanslovs­aftale.

Det fastslår Martin Henriksen, Dansk Folkeparti­s udlaending­eordfører.

– Vi i Dansk Folkeparti er stadig ikke tilfredse, fastslår han.

– Vi ønsker nye notater og flere kreative idéer, så flere flygtninge og familiemed­lemmer til flygtninge bliver sendt tilbage til deres hjemlande.

– Jeg er ikke klar til at sige, at der kan laves en aftale. Der er vi ikke. Vi er ikke faerdige.

– Hvis I ikke bliver enige, så skal vi til valg?

– Jeg er ikke til ultimative krav. Jeg holder mig til substansen. Det er min opgave.

– Men et udlaending­evalg er vel et godt valg for DF?

– Jeg tror, valget kommer til at handle om udlaending­e uanset hvad. Det plejer det jo at gøre.

– Jeg synes, det er meget problemati­sk, at der er laekager fra forhandlin­gerne. Det kommer ikke fra os. Derfor er det naerliggen­de at tro, at det kommer fra regeringen. Det synes jeg, regeringen skulle lade vaere med. Det fremmer heller ikke et godt forhandlin­gsklima.

– Det ville vaere klogest, hvis Støjberg koncentrer­ede sig om at levere nogle ting inde ved forhandlin­gsbordet. Vores anbefaling er, at regeringen bruger tid på, hvad der kan lade sig gøre i stedet for at forklare, hvad der ikke kan. Lad os se løsninger i stedet for problemer.

– Hvis Støjberg er interesser­et i, at vi skal føre en udlaending­epolitik, som er endnu strammere end den, vi har i dag, så var det måske klogt at laegge ting frem, som peger fremad i stedet for at problemati­sere det ene og det andet.

– Nej, det er fint. Jeg går ikke op i, om det er hyggeligt eller ej. Jeg synes, det interessan­te er, hvad der kommer ud af det.

– Vi kan ikke lade vaere med at tale om udlaending­epolitikke­n. Det er en del af vores dna.

 ??  ?? Martin Henriksen, Dansk Folkeparti­s udlaending­eordfører: – Vores anbefaling er, at regeringen bruger tid på, hvad der kan lade sig gøre i stedet for at forklare, hvad der ikke kan.
Martin Henriksen, Dansk Folkeparti­s udlaending­eordfører: – Vores anbefaling er, at regeringen bruger tid på, hvad der kan lade sig gøre i stedet for at forklare, hvad der ikke kan.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark