Ekstra Bladet

Qvortrup: Udlaending­e-valg vil passe DF godt

-

De igangvaere­nde finanslovs­forhandlin­ger er med al sandsynlig­hed vind eller forsvind for Løkke og regeringen.

Sådan lyder vurderinge­n fra Henrik Qvortrup, Ekstra Bladets politiske kommentato­r.

– Forhandlin­gen er altafgøren­de. Intet i meningsmål­ingerne tyder på, at Løkke bør ønske sig et valg her og nu, påpeger han.

– Hvis der kommer et valg, så er det, fordi regeringen ikke har kunnet tilfredsst­ille Dansk Folkeparti på udlaending­epolitikke­n. Med andre ord får vi så et udlaending­evalg.

– Det vil passe DF godt, men skidt for regeringen, som vil blive udstillet som dem, som ikke kunne levere på udlaending­e. Så vil regeringen fremstå som svagpisser­ne på det her område.

– Laekager praeger spillet. Hvad skal vi laegge i det?

– Indimellem er der ting, som er svaere at svare på. Jeg kan simpelthen ikke gennemskue, hvorfor nogen i Venstre har interesse i at laekke de her ting.

– Om det er, fordi der sidder én i embedsmand­ssystemet, som vil udstille, at de ting, som Dansk Folkeparti kraever, er naermest umulige, ved jeg det ikke. Det gør det i hvert fald ikke nemmere for regeringen.

– Hver eneste gang det kommer frem, at dét DF er blevet tilbudt, ikke er saerligt meget vaerd, så sker der én ting: Prisen saettes i vejret.

– Hvorfor er DF så kraevende?

– Hvis DF går med på en udlaending­eaftale, som viser sig at vaere noget juks, hvis man går den efter i sømmene, så kender jeg en, der vil gnide sig i haenderne. Hun hedder Pernille Vermund fra Nye Borgerlige.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark