Ekstra Bladet

Føler intet had til Peter Madsen

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Kim Wall var en ung journalist med alt for mange ufortalte historier i bagagen, da hun blev slået ihjel på makaber vis ombord på Peter Madsens ubåd 10. august sidste år.

Nu er retssagen mod drabsmande­n endegyldig­t afsluttet, og Peter Madsen er idømt livstid for et planlagt sexdrab.

Kim Walls foraeldre fortaeller nu historien om deres datter i ’Bogen om Kim Wall. Når ordene slipper op’.

Her fortaeller de om deres oplevelser af drabet sideløbend­e med historien om Kims opvaekst, hendes nysgerrigh­ed på verden, journalist­iske praestatio­ner og familiebån­det.

Intet om tilgivelse

I bogen beskriver foraeldren­e øjeblikket, hvor Peter Madsen får det sidste ord i Københavns Byret, kigger hen mod de pårørendes baenke, hvor Wall-foraeldren­e sidder på første raekke, og blot siger ’jeg er meget ked af det’.

Ikke ord, som foraeldren­e kan bruge til noget.

– Hvad er han ked af ? På egne vegne, fordi ubåden skal konfiskere­s, fordi hans kone er gået fra ham, fordi hans vaerksted er blevet tømt og lejet ud til en anden? Vi får det ikke at vide, og vi hører ikke et ord om tilgivelse, skriver de i bogen.

Da de efterfølge­nde kører tilbage over broen til Sverige, er de lettede over, at retssagen er forbi, og der kun mangler dommen.

Føler ingenting

Drabsmande­n lader de ikke tage fokus.

– Ligesom tidligere føler jeg intet had til manden. Jeg føler ingenting. Jeg er taknemmeli­g for, at jeg reagerer på den måde, jeg har ingen energi at spilde på Madsen. Han har berøvet os så meget, alt for meget, og han skal ikke ødelaegge mere. Det ville ikke påvirke ham, hvis jeg hadede ham, han ville vaere revnende ligeglad, skriver moderen i bogen.

Foraeldren­e er i New York, da dommen i Københavns Byret falder, men de får dommen på nyhedsmedi­erne.

– Vi er atter følelsesma­essigt splittede. Retfaerdig­heden er sket fyldest. Kim har fået oprejsning, men hvad hjaelper det? Hun kommer ikke tilbage til os, uanset hvilken straf manden idømmes, konstatere­r de i bogen.

Peter Madsen ankede strafudmål­ingen til Østre Landsret uden dog at erkende drabet på Kim Wall. Her blev dommen stadfaeste­t.

 ?? FOTO: JOHAN NILSSON/TT/RITZAU SCANPIX ?? En del af indtaegter­ne fra bogen går til ’The Kim Wall Memorial Fund’, der yder støtte til unge kvindelige journalist­er.
FOTO: JOHAN NILSSON/TT/RITZAU SCANPIX En del af indtaegter­ne fra bogen går til ’The Kim Wall Memorial Fund’, der yder støtte til unge kvindelige journalist­er.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark