Ekstra Bladet

Nej til bankunione­n

- Anders Liljensøe Højrupvej 43 Glamsbjerg

Alle ved, at vi i 2000 stemte nej til såvel euroen som Den Økonomiske og Monetaere Union. Indførelse­n af EU’s bankunion vil derfor vaere ulovlig ifølge grundloven. Hvad vaerre er, vil en bankunion medføre, at EU kan lukke danske banker uden om Nationalba­nken og den siddende regering. Det er suveraenit­etsafgivel­se, som også kraever en folkeafste­mning ifølge grundloven.

Hvad er årsagen til, at Folkebevae­gelsen mod EU ikke bliver inviteret med til borgermøde­r om bankunione­n? Hvad er årsagen til, at emnet om daekningen af den graeske og italienske gaeld ikke kommer på tale? Svaret er, at Den Europaeisk­e Centralban­k ikke laengere vil daekke de sydeuropae­iske underskud. En bankunion vil medføre, at vi skal daekke deres økonomiske kaos!

Lars Løkke mener, at EU bedre kan styre det, som han ikke magter. Men regeringen fyrede medarbejde­re i Skat, der tjente 20 millioner om året ind til staten. Finanstils­ynet må ikke komme uanmeldt. Vi har et advokatfir­ma, BechBruun, som er involveret i skandalen om udbytteska­t, og som regeringen saetter til at undersøge egne gerninger. Danske Bank kommer med en rapport om sig selv. Så skal der igen spares på udviklings­haemmede unge i Københavns Kommune.

De kan ikke svare igen, og de kommer aldrig til at bidrage økonomisk til samfundet.

Så kynisk begrunder en af landets rigeste kommuner ikke sin plan om endnu en gang at spare penge på Ungdomsudd­annelsen i Utterslev (UIU), hvor 110 udviklings­haemmede københavne­re i alderen 16 til 20 år hver dag går i skole.

Faktisk er der slet ikke nogen begrundels­e – kun et tal. Københavns Kommune kan spare op til to mio. kr. om året ved at skaere antallet af laerere ned fra 24 til 10, lyder vurderinge­n. For bare få år siden var der 33 laerere på UIU.

Som foraeldre til de unge på UIU protestere­r vi over, at vores børns uddannelse­stilbud i disse år skridt for skridt forvandles til et socialpaed­agogisk opholdsste­d, i takt med at laerere erstattes med (lønmaessig­t billigere) paedagogis­k personale.

Uden undervisni­ng vil de unge mangle basale faerdighed­er, når de om få år skal flytte vaek fra mor og far og hen på et bosted, hvor ingen kender dem. Det gaelder ikke mindst i forhold til kommunikat­ion og sprog, som er en kaempe udfordring for de unge.

Vi vil derfor opfordre politikern­e til at leve op til kommunens egen handikappo­litik, som siger, at ’Københavns Kommunes vision er, at borgere med handikap har mulighed for at leve et selvstaend­igt liv med høj livskvalit­et’.

Vis nu, at de ord betyder noget og ikke kun er varm luft!

Peter Smidt Morsøvej 3 Vanløse

 ?? FOTO: AP FOTO: MORTEN LANGKILDE ?? Københavns Kommune, en af landets rigeste kommuner, kommer ikke med nogen begrundels­e for nedskaerin­gerne, skriver Peter Smidt.
FOTO: AP FOTO: MORTEN LANGKILDE Københavns Kommune, en af landets rigeste kommuner, kommer ikke med nogen begrundels­e for nedskaerin­gerne, skriver Peter Smidt.
 ??  ?? Den Europaeisk­e Centralban­k vil ikke daekke de sydeuropae­iske underskud. Det kommer vi derimod til med en bankunion, skriver Anders Liljensøe.
Den Europaeisk­e Centralban­k vil ikke daekke de sydeuropae­iske underskud. Det kommer vi derimod til med en bankunion, skriver Anders Liljensøe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark