Ekstra Bladet

DEN SVAERE VEJ TILBAGE I RAMPELYSET

– Måske kan det aendre min situation, at vi har fået ny traener, siger Pione Sisto, der lige nu har en svaer periode i Celta Vigo

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

CARDIFF (Ekstra Bladet): Det er ikke ualmindeli­gt, at Åge Hareide tager sig en lang snak med Pione Sisto på traeningsb­anen. Det skete ofte under VM-slutrunden i Rusland, men også før tirsdagens traening på Internatio­nal Sports Village i Newport, 40 km. uden for Cardiff, hvor landsholde­t fredag møder Wales.

Lige nu er der også nok at snakke om. For tingene går bestemt ikke, som hverken landstraen­eren eller Sisto kunne håbe på for kantspille­ren hjemme i Celta Vigo.

De seneste uger har vaeret problemati­ske for 23-årige Pione Sisto. Fra en central rolle på Celta Vigo-mandskabet var han i weekenden gledet helt ud af den trup, der tabte 2-4 til Real Madrid.

– Jeg aner ikke, hvorfor jeg slet ikke var med i truppen, siger Pione Sisto.

Ugen forinden var han heller ikke på banen, men her var han ude af private årsager af opgøret mod Betis.

– Det gav mere mening, fordi jeg ikke havde traenet i dagene op til kampen af private årsager, forklarer Pione Sisto, der ikke vil komme naermere ind på de private omstaendig­heder.

Fjerde traener på to år

Faktisk har han kun spillet 28 minutter i La Liga siden seneste landskamps­samling for én måned siden.

Men måske lysner det nu for kantspille­ren. Antonio Mohamed blev fyret som cheftraene­r efter blot en sejr de seneste ni kampe. Miguel Cardoso, der senest har traenet Nantes, er ny mand i spidsen for klubben.

– Den situation jeg befinder mig i, har jeg prøvet før. Jeg har laert at tackle den slags. Siden jeg kom til klubben, skal jeg nu i gang med min fjerde traener.

På trods af den svaere klubsituat­ion viser landstraen­eren fuld tillid til kantspille­ren. Han er sikker mand på holdkortet, fordi Hareide er en traenertyp­e, der giver lang snor til sine spillere.

– Den tillid Åge viser mig, har jeg selv skabt. Når det er sagt er jeg meget glad for de samtaler, jeg har med både Åge og Jon (Dahl Tomasson), fordi vi taenker fodbold meget ens, forklarer Pione Sisto.

Skal laere af nedturene

To år og tre måneder i udlandet har laert den lille, hurtige kantspille­r, at det på ingen måder kun er positivt at vaere profession­el fodboldspi­ller

– Det er meget normalt, at det ikke kun går opad hele tiden. Jeg tror alle i landsholds­truppen har prøvet at vaere ude i kulden. Det handler om at komme ud af det på bedst mulig måde. Og forhåbentl­igt kan jeg laere noget af det, påpeger han.

De svingende praestatio­ner i saesonen har også betydet, at han blot har scoret ét mål hidtil i saesonens 12 kampe.

– Jeg har stadig ting, jeg skal laere. Men jeg ved, hvad jeg kan, når jeg rammer mit høje niveau.

– Måske vil det aendre min situation, at vi får ny traener. Jeg ved, at meget er op til mig selv, når det handler om, hvad jeg vil opnå i karrieren, forklarer Pione Sisto.

Jeg har laert at tackle den slags. Siden jeg kom til klubben, skal jeg nu i gang med min fjerde traener

 ??  ?? Onsdag 14. november 2018 ekstrablad­et.dk/sport
Onsdag 14. november 2018 ekstrablad­et.dk/sport

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark