Ekstra Bladet

Danskern kan bedre lide Eriks

– Men jeg er utrolig glad for den måde, jeg har udviklet mig på som fodboldspi­ller i Tyskland, siger Yussuf Poulsen, der al

-

CARDIFF (Ekstra Bladet): Hans rolle på landsholde­t har udviklet sig markant under Åge Hareide, og siden VM-slutrunden har fodboldfor­men kun peget i én retning for den hurtige, fysisk staerke kantspille­r.

Han har taget gevaldige skridt fodboldmae­ssigt, hvor han i dag er et fyrtårn på landsholde­t og en markant profil på et af Tysklands bedste klubhold, RB Leipzig.

Alligevel går han rundt med det indtryk, at den almene fodboldgla­de dansker ikke er begejstret for ham som fodboldspi­ller.

Mere laekker

– Det er mit klare indtryk, at ikke mange i Danmark kan lide den måde, jeg spiller fodbold på, siger 24-årige Yussuf Poulsen og uddyber:

– Danskerne synes mere Christian Eriksen er den perfekte fodboldspi­ller, fordi han som spiller er mere laekker at se på end mig. Teknisk, fodboldmae­ssigt og underholdn­ingsmaessi­gt er det mit indtryk, at danskerne synes, han er den perfekte fodboldspi­ller, forklarer han.

Når det er sagt, påvirker det på ingen måder Yussuf Poulsen, hvad den almene fodbolddan­sker synes om den måde, han spiller fodbold på.

– Da jeg var ung og usikker på mig selv, laeste jeg artikler om mig selv på alle medier. Det gør jeg ikke laengere.

– Jeg husker, da jeg skiftede til Tyskland, at mange var kritiske over, hvad jeg skulle i en tysk 3. liga klub. Men jeg har laert utrolig meget af det miljø, jeg har vaeret i de seneste fem et halvt år i Tyskland, påpeger han.

På klubholdet spiller han en stor rolle både på og udenfor banen. Han er viceanføre­r og en del af spilleråde­t i RB Leipzig.

På landsholde­t har han udviklet sig til en nøglespill­er

Jeg er blevet bedre til at opsøge de situatione­r, hvor jeg kan få en gratis chance i feltet

og ét af de første navne på holdkortet, men han spiller slet ikke så fremtraede­nde en rolle uden for banen. Aktuelt er han femte-yngste i truppen og slet ikke en af dem, der spiller en centralt rolle i landsholde­ts spillerråd.

Der har i landsholds­regi også vaeret perioder, hvor han har svinget meget i niveau. Men VM-slutrunden i sommer var ligesom startskudd­et til en lang, stabil periode på banen.

Skyder mere på mål

VM gav ham i hvert fald et eminent afsaet til saesonen, hvor han er blevet en markant profil i RB Leipzig.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Perfekt – Danskerne synes mere Christian Eriksen er den perfekte fodboldspi­ller, fordi han som spiller er mere laekker at se på end mig. Teknisk, fodboldmae­ssigt Yussuf Poulsen.
FOTO: JENS DRESLING Perfekt – Danskerne synes mere Christian Eriksen er den perfekte fodboldspi­ller, fordi han som spiller er mere laekker at se på end mig. Teknisk, fodboldmae­ssigt Yussuf Poulsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark