Ekstra Bladet

Vender ’hjem’ til buhråb

-

Han har allerede scoret seks gange i saesonen på klubholdet og har lige nu scoret lige så meget som manden, tyskerne betegner som landets bedste angriber, holdkammer­aten Timo Werner.

Så sent som i weekenden nettede Poulsen to gange i 3-0 sejren over Bayer Leverkusen.

– Jeg tror faktisk, jeg allerede på nuvaerende tidspunkt har haft lige så mange afslutning­er i denne saeson som i hele sidste saeson, forklarer Yussuf Poulsen.

Det er dog på ingen måder tilfaeldig­t, han er blevet mere skydegal.

– Jeg har laenge arbejdet meget med at komme mere i feltet og komme i de rigtige positioner, hvor bolden dumper ned. Den gjorde den eksempelvi­s i weekenden, da jeg scorede mod Leverkusen.

– Det handler om, at jeg er blevet bedre til at opsøge de situatione­r, hvor jeg kan få en gratis chance i feltet, forklarer han og understreg­er:

– Den bedste indikation på, at jeg er i god form, er, at jeg er ligeglad med de fejl, som jeg ligesom alle andre laver i kampene. Når det ikke går godt, så bliver man irriteret over for de små fejl, det gør man ikke, når det går godt, pointerer Yussuf Poulsen.

Laenge det samme sted

Med fem et halvt år i samme klub er Yussuf Poulsen lidt atypisk i det store billede, hvor mange skifter klub efter få saesoner det samme sted. Men det behov har han ikke.

– Du ved aldrig, hvad der sker i fodboldver­denen. Men som det er gået og den udvikling, jeg har gennemgået både som spiller og menneske har jeg ikke travlt med at komme afsted. Jeg er glad for livet både på og uden for banen i Leipzig, smiler han. CARDIFF (Ekstra Bladet): I januar for fire år siden ’flygtede’ han hjem til FC København efter et halvår med skader og efter et ophold i en klub, hvor alt virkede som kaos.

Han blev ellers solgt for svimlende 75 mio. kr. fra FC København til Cardiff i sommeren 2013, men opholdet i det walisiske er ikke noget angriberen kommer til at huske tilbage på med saerlig stor glaede.

På fredag vender Andreas Cornelius for første gang siden det triste halvår tilbage til Cardiff.

Barsk medfart

Tilbage til de omgivelser, hvor han fik barsk medfart af Cardiff-ejeren, Vincent Tan, der betegnede ham som Toyota, men klubben havde betalt for en Bentley.

– Når man siger mit navn i England, vil man genkende det på den sag, siger Andreas Cornelius, der for laengst har parkeret det kapitel i glemmeboge­n.

– Både i Frankrig og Italien er det ikke noget, der tales om. Heller ikke i Danmark. Men i Premier League mener de, at det er eneste sted der spilles fodbold, påpeger han.

Overstået kapitel

– For at vaere helt aerlig så er jeg kommet videre. Det er fem år siden, og jeg er meget tilfreds med min karriere indtil videre. Så det er et overstået kapitel.

– Det bliver ikke maerkeligt for mig at traede ind på banen. Men der skal nok vaere nogle Cardiff-fans, der har behov for at buhe, siger Andreas Cornelius.

 ?? FOTO: AP ?? Cardiffs Kim Bo-Kyung har scoret, og Andreas Cornelius er på vej hen for at juble med.
FOTO: AP Cardiffs Kim Bo-Kyung har scoret, og Andreas Cornelius er på vej hen for at juble med.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark