Ekstra Bladet

Smutter du?

-

FA vil med forslaget have klubberne til at omstille sig til den virkelighe­d, der rammer dem i marts 2019, når Storbritan­nien endegyldig­t er ude af EU.

Bliver svaerere

Fra 29. marts naeste år vil der gaelde andre regler for immigratio­n og arbejdstil­ladelser end i dag.

Hvis FA og Premier League-klubberne ikke finder en løsning, så kan det ifølge The Times betyde, at spillere fra EU-landene i fremtiden får svaerere ved at opnå arbejdstil­ladelse.

Så er det et muligt scenarium, at spillere fra EU skal leve op til de skrappere krav, der eksempelvi­s stilles til spillere fra Afrika.

I dag har klubberne mulighed for at have op til 17 udlaending­e i deres trupper, og det udnytter fem af dem til fulde – blandt andre Manchester City og Tottenham har 17 udlaending­e på holdet.

De taeller ikke

Klubberne har dog mulighed for at omgå udlaending­eloftet, hvis de i en tidlig alder tilknytter udenlandsk­e talenter på deres akademier.

Udenlandsk­e talenter, der har vaeret minimum tre år i en engelsk klub, fra de var 16 til 21 år, taeller ikke med i udlaending­estatistik­ken. Det betyder, at eksempelvi­s Andreas Christense­n i Chelsea ikke er opført som udlaending, da han som 16årig skiftede fra Brøndby til London-klubben tilbage i 2012.

Premier League er en traditione­lt en liga med mange udenlandsk­e spillere. I en spillerund­e for to uger siden var blot 62 af 220 spillere fra England. Ritzau

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark