Ekstra Bladet

Zlatan Ibrahimovi­cs kommentar ved en prisuddeli­ng til den svenske fodboldgal­la er ikke helt populaer

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

– Først og fremmest vil jeg takke jer alle, fordi I er kommet. Hvis jeg ikke havde vaeret her, så var I ikke kommet. Det var det, vi havde lovet både tv og forbundet.

Sådan sagde Zlatan Ibrahimovi­c, da han mandag aften var på scenen til den svenske fodboldgal­la for at overraekke en pris.

De fleste grinede ad Zlatans kaekke kommentar, men det var ikke alle, der syntes, at det var sjovt.

– Det er en unødvendig måde at udtrykke sig på, lød det ifølge Aftonblade­t fra årets kvindelige spiller Nilla Fischer på den efterfølge­nde pressekonf­erence.

Markant tale

– Jeg synes virkelig, at det var unødvendig­t, at han sagde sådan – uanset om det var en joke eller ej.

– Jeg synes ikke, at det handler om Zlatan denne her gang. Det er en galla, som handler om hele fodboldfam­ilien, forklarede Fischer, der til daglig er holdkammer­at med danske Pernille Harder i Wolfsburg.

Jeg synes ikke, at det handler om Zlatan denne her gang

Fischer holdt i øvrigt en markant tale, da hun fik overrakt prisen som årets spiller.

– Hvis jeg stod her i dag som mand med den karriere, jeg har haft, så havde jeg aldrig mere behøvet at bekymre mig økonomisk igen – hverken for mig eller mine børn, sagde Fischer på talerstole­n.

– Vi spiller, fordi vi elsker sporten. Vi spiller for livet. Derfor vil jeg sige til jer piger: 'Slut aldrig med at spille fodbold og stop aldrig med at kaempe for ligestilli­ng. Føl ingen taknemmeli­ghedsgaeld. Vi er så meget mere vaerd, sagde hun i talen.

Har vundet igen og igen

Årets mandlige spiller blev Manchester United-forsvarere­n Victor Nilsson Lindelöf. Sidste år vandt Andreas Granqvist, og inden da havde vinderen i 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 og 2016 vaeret Zlatan Ibrahimovi­c ... der i øvrigt også vandt i 2005.

Med skiftet fra Manchester United til LA Galaxy og stop på landsholde­t kan 37-årige Zlatan dog ikke laengere gøre sig fortjent til den titel. Til gengaeld har han netop vundet prisen som årets nye spiller i MLS.

Den svenske angriber fik 36 procent af stemmerne, mens Wayne Rooney med 33 procent og Carlos Vela med 13 procent fulgte lige efter i kåringen.

Og til den svenske galla var han stadig god nok til at blive kåre til årets angriber, ligesom han var på talerstole­n, da han skulle uddele sin egen pris ’Number 10’, der gik til foreningen Grunden Bois.

 ??  ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX/ ERIK SIMANDER/TT ?? Zlatan Ibrahimovi­c uddeler sin egen pris ’Number 10’, der gik til foreningen Grunden Bois.
FOTO: RITZAU SCANPIX/ ERIK SIMANDER/TT Zlatan Ibrahimovi­c uddeler sin egen pris ’Number 10’, der gik til foreningen Grunden Bois.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark