Ekstra Bladet

TIL HEST PÅ 1. KLASSE

BRITTA NIELSENS YNGSTE DATTER har takket vaere sin mor levet et liv blandt rigmandsdø­tre og dyre heste

-

Selvom Samina Hayat kommer fra et helt almindelig­t parcelhus-kvarter i Hvidovre, så har hun levet et liv på den absolutte 1. klasse i rideverden­en.

Det hele blev finansiere­t af hendes mor, Britta Nielsen, der er sigtet for at stjaele mindst 111 mio. kr. fra Socialstyr­elsen.

Selv er Samina Hayat sammen med sin bror og søster sigtet for groft haeleri, der kan give op til seks års faengsel. Hun naegter sig skyldig og forklarede i en dokumentar på Kanal 5 i aftes, at hun ikke vidste, at pengene kom fra moderens påståede kriminalit­et.

I programmet fortaeller hun også, at hendes mor siden 2007 har betalt for, at hun har købt og solgt cirka 60 konkurrenc­eheste til priser på op til 100.000 euro (746.000 kr., red.) pr. styk.

De bedste heste

Saminas rideeventy­r starter for alvor i 2002, hvor hun for første gang deltager i et officielt staevne under Dansk Rideforbun­d – og frem til 2011 har hun 538 officielle starter herhjemme.

Herudover har hun haft adskillige starter i større internatio­nale staevner, og det var de absolut bedste heste, Samina fik stillet til rådighed.

I 2007 sad Samina ved siden af sin mor, Britta, da de ved en auktion købte danmarkshi­storiens dyreste springbeto­nede hoppeføl.

Prisen på 175.000 kroner er kun en brøkdel af, hvad Britta og Samina har brugt på heste.

Eksempelvi­s er det kommet frem, at bagmandspo­litiet i 2012 bliver advaret om, at Britta Nielsen har overført i alt fem millioner kroner til en privatkont­o og til erhvervsvi­rksomheden Stutteri Hayat.

Samme år flytter Samina til Holland, hvor hun stifter et selskab, som handler med rideheste. Ifølge regnskaber­ne blev der pumpet 18 millioner kroner i selskabet fra en ukendt kilde.

Samina stifter i 2012 også et tysk selskab med adresse hos den berømte opdraetter Paul Schockemöh­le.

Omkring 2015 flytter Samina tilbage til Danmark. Ifølge et portraet på Ridehesten.com starter hun herefter salgsvirks­omhed op i Danmark med veninden Shannon Mejnert Ketterle, som på Facebook går under navnet S & S Sporthorse­s.

Knaldet af SKAT

En afgørelse fra Landsskatt­eretten afslører, at Samina også levede et liv på 1. klasse, da hun kom tilbage til Danmark.

Samina fik stillet en Audi A3 til rådighed af sin mor. Ligesom det kom frem, at Britta Nielsen havde brugt millioner på en Renault Master Hestecampe­r og en speciel-ombygget Man-lastvogn.

I sommer var Audien skiftet ud med en sort Mercedes C220, så Britta Nielsens datter ikke faldt igennem hos omgangskre­dsen, der taeller flere hesteglade rigmandsdø­tre

Blandt andre Thalia Pitzner, kendt fra tv-programmet ’Diamant-familien’, og Julia Foss fra erhvervsdy­nastiet Foss.

Hverken bagmandspo­litiet eller kurator Boris Frederikse­n vil oplyse, om man har beslaglagt vaerdier fra Samina Hayat.

Samme år flytter Samina til Holland, hvor hun stifter et selskab, som handler med rideheste. Ifølge regnskaber­ne blev der pumpet 18 millioner kroner i selskabet fra en ukendt kilde

 ??  ??
 ?? FOTO: WIEGAARDEN ?? Samina Hayat har siden 2007 købt og solgt op mod 60 konkurrenc­eheste til priser på op til 100.000 euro pr. styk for penge, der ifølge Samina Hayat kom fra hendes mor.
FOTO: WIEGAARDEN Samina Hayat har siden 2007 købt og solgt op mod 60 konkurrenc­eheste til priser på op til 100.000 euro pr. styk for penge, der ifølge Samina Hayat kom fra hendes mor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark