Ekstra Bladet

Advokater kritiserer bagmandspo­litiet

-

Advokatern­e for Britta Nielsens døtre er langtfra tilfredse med bagmandspo­litiet i svindelsag­en fra Socialstyr­elsen.

Det drejer sig om selve sigtelsen mod døtrene, som hedder groft haeleri. Der er ikke flere detaljer, og derfor er det svaert at forsvare døtrene, mener advokatern­e.

– Døtrene er i den ubehagelig­e situation, at de ikke ved, hvad politiet mener, at de har gjort galt, siger advokat Peter Secher, der er forsvarer for Jamilla Hayat.

– Jeg har gentagne gange bedt anklagemyn­digheden om at specificer­e sigtelsen, og det har de ikke fundet anledning til. Det mener jeg er en overtraede­lse af retsplejel­oven og den europaeisk­e menneskere­tskonventi­on, fortaeller han.

Samme kritik lyder fra advokat Christian Bjerrehuus, som forvarer Samina Hayat.

– Vi ikke er bekendt med sigtelsens beløb og gerningspe­riode, fortaeller han.

– Vi er heller ikke bekendt med, hvordan anklagemyn­digheden og politiet mener, at det strafbare forhold skulle vaere begået, siger Christian Bjerrehuus.

Bagmandspo­litiet ønsker ikke at oplyse den konkrete sigtelse.

Pressemeda­rbejder Simon Gosvig fortaeller dog, at sigtelsen kom tidligt i sagen, blandt andet for at give de mistaenke rettighede­r til for eksempel en advokat.

– Senere vil vi justere sigtelsen og tage stilling til, om der skal rejses en straffesag, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark