Ekstra Bladet

Glem alt om en mild vinter

Vinteren bliver både koldere og mere tør end normalt, lover DMI i saesonprog­nose 2 4 49,6 12 79,-

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

Der er risiko for både en koldere og også en mere tør vinter, end vi plejer at opleve på vore breddegrad­er.

Det fortaeller langtidsme­teorolog Martin Lindberg fra DMI i en ny saesonprog­nose. Og vi kan ifølge prognosen godt indstille os på at glemme alt om en mild vinter.

Der vil således vaere perioder med både frost og sne i både december, januar og februar måneder, mens det dog ifølge prognosern­e ser ud til at blive mest vinterligt i det nye år.

Våd eller hvid

Martin Lindberg fortaeller i sin prognose, at der – ligesom det var tilfaeldet i sommer – vil vaere tendens til, at højtryk skabes taet på Danmark. Om vinteren betyder højtryk ofte koldt vejr. Og derved bliver muligheden for kolde perioder større end normalt.

Det er så til gengaeld mere usikkert, hvor meget nedbør der vil falde. Ligesom det også er usikkert, om den bliver våd eller hvid, skriver DMI.

Det kommer til at afhaenge af højtrykket­s praecise placering.

Januar og februar vil blive kolde med periodevis indslag af lidt lunere vejr. Men alt i alt fortaeller Martin Lindberg , at vi vil komme til at se tilbage på en vinter, som har vaeret til den kolde side. Det starter allerede i den kommende weekend, hvor temperatur­en naermer sig 0 grader med nogle få varmegrade­r i dagtimerne og mulighed for nattefrost.

Januar og februar vil blive kolde med periodevis indslag af lidt lunere vejr

 ??  ??
 ?? FOTO: MARTIN LEHMANN ?? Skal man tro DMI’s langtidspr­ognose, får vi en koldere vinter end normalt.
FOTO: MARTIN LEHMANN Skal man tro DMI’s langtidspr­ognose, får vi en koldere vinter end normalt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark