Ekstra Bladet

TRAVL TEENAGER

-

– Jeg havde overhovede­t ikke forventet det. Ikke i min vildeste fantasi, siger den 19-årige TTH Holstebro-wing i telefonen på dagen, da udtagelsen endelig bliver officiel.

– Er der buler eller deciderede huller i gipsloftet derhjemme?

– Nej, men jeg sprang rimeligt højt i luften. Det er bare kaempe stort, siger Mathilde Hylleberg, der bor hjemme hos mor og far i Resen.

Beskeden faldt dog så sent, at der ikke lige var tid til at fejre opgraderin­gen til A-landsholds­spiller med andet end kaerlige ord, almindelig jubel og formentlig en enkelt krammer eller tre i en generelt håndboldto­sset familie.

Klar til at gribe chancen

I stedet for en traeningsl­ejr i Portugal med TTH Holstebro skal teenageren nu i stedet optraede på den voksne scene i den bedste sendetid som december-darling.

Hun fik den ene af to ledige pladser, mens den anden gik til veteranen Lotte Grigel, der såmaend blot var 17 år, da hun i sin tid debuterede ved en slutrunde. Debrecen-spilleren får pladsen, fordi Line Haugsted ikke blev EM-klar.

Når man kommer fra Resen, der ifølge debutanten rummer såvel købmand som busforbind­else til Struer, ligger ydmygheden paent på plads lige under overfladen, og Mathilde Hylleberg kender da også udmaerket sin rolle ved det foreståend­e EM:

– Jeg skal se en masse kampe, tage chancen når jeg får den og gøre det, jeg er bedst til. Trine Østergaard er klart førstevalg, og så skal jeg aflaste hende, lyder prognosen fra Mathilde Hylleberg, der indtil denne saeson også jaevnligt spillede og daekkede højre back på klubholdet.

– Hvad er du bedst til?

– Jeg håber, jeg kan bidrage med mit forsvarssp­il, levere fint angrebsspi­l og forhåbentl­ig score på de chancer, jeg får. Jeg har de sidste to saesoner suppleret Pauline Bøgelund på højre back og har altid syntes, det var sjovere at daekke en back i forsvaret end stå ude i hjørnet.

– Det er ikke Klavs Bruuns plan, at jeg skal daekke back på landsholde­t, men jeg kan selvfølgel­ig passe pladsen i korte sekvenser, siger hun.

Styr på sagerne

Mathilde Hylleberg blev HHX-student i sommeren 2017 og arbejder nu ved siden af håndbolden hos konsulenth­uset Sonne, hvor

 ?? FOTO: BO AMSTRUP ?? Uventet chance Mathilde Hylleberg fra TTH Holstebro kan se frem til sin første slutrunde med håndboldla­ndsholdet. Landstraen­eren har udtaget den 19-årige fløj og playmakere­n Lotte Grigel som de sidste.
FOTO: BO AMSTRUP Uventet chance Mathilde Hylleberg fra TTH Holstebro kan se frem til sin første slutrunde med håndboldla­ndsholdet. Landstraen­eren har udtaget den 19-årige fløj og playmakere­n Lotte Grigel som de sidste.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark