Ekstra Bladet

Wozniackis slyngvenin­de stopper

Talenter når ikke til tops

-

Det er kun de faerreste fodboldtal­enter, der ender med at skabe sig en karriere på topplan. Det viser en undersøgel­se, fra den tyske radio- og tv-station ARD.

ARD har set på, hvor mange U19-spillere fra Tysklands 56 bedste klubber, der senere er kommet på kontrakter i den bedste fodboldrae­kke i enten Tyskland, Spanien, Italien, Frankrig eller England.

Kun 3,5 procent er gået hele vejen – og kun 2,6 procent af dem har fået spilletid i ti kampe eller flere i en af de fem topligaer. I en alder af blot 29 år stopper polakken Agnieszka Radwanska tenniskarr­ieren efter 13 år på topplan.

Det fortalte den tidligere Wimbledon-finalist i går på sin Facebook-side.

’Efter 13 år med at spille tennis på topplan har jeg besluttet at stoppe karrieren. Det var ikke en nem beslutning.’

’Uheldigvis er jeg ikke laengere i stand til at traene og spille på den måde, jeg var vant til, og på det seneste har min krop ikke levet op til mine forventnin­ger’, skriver hun.

Har grund til at vaere stolt

Veninden Caroline Wozniacki, der har polske rødder, er en af mange, som har sendt en hilsen til Agnieszka Radwanska på de sociale medier.

’Vi vil savne dig Aga! Du har haft en fantastisk karriere, og du kan vaere meget stolt af dig selv’, skriver Wozniacki på både engelsk og polsk på Twitter.

Radwanska dropper dog ikke tennisspor­ten endegyldig­t, da hun er klar til nye udfordring­er.

– Jeg laegger ketsjeren på hylden og siger farvel til den profession­elle tour, men jeg forlader ikke tennis, lover Radwanska, der nåede op som nummer to i verden i 2012 som sin højeste placering.

’Når jeg tager helbredet i betragtnin­g og de tunge byrder fra profession­el tennis, så må jeg erkende, at jeg ikke er i stand til at presse min krop til de graenser, det kraever’, konstatere­r Agnieszka Radwanska.

Ritzau

 ?? FOTO: MARK J. TERRILL/AP ?? Agnieszka Radwanska og danske Caroline Wozniacki er både veninder og konkurrent­er.
FOTO: MARK J. TERRILL/AP Agnieszka Radwanska og danske Caroline Wozniacki er både veninder og konkurrent­er.
 ??  ?? assists fra danske Lars Eller var med til at sikre, at Washington Capitals vandt 5-2 over Minnesota Wild i verdens bedste ishockeyli­ga, NHL.
assists fra danske Lars Eller var med til at sikre, at Washington Capitals vandt 5-2 over Minnesota Wild i verdens bedste ishockeyli­ga, NHL.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark