Ekstra Bladet

Succes er selvforsta­erkende

-

Anfører Simon Kjaer har – sammen med Kasper Schmeichel – vaeret omdrejning­spunktet i landsholde­ts imponerend­e defensiv i 2018.

Men nu skal Danmark klare sig uden Sevilla-spilleren, der har meldt afbud med en skade. Det er i øvrigt den blot tredje landskamp, han går glip af på to et halvt år med Åge Hareide i spidsen for holdet.

– Det føles fantastisk at vaere en del af det forsvar, der har gjort det så godt. Det er altså enestående tal selv blandt holdene i verdenstop­pen.

– Vi kan vaere stolte af det defensive arbejde, og jeg er som anfører helt utroligt stolt af vores praestatio­ner generelt i 2018, siger Simon Kjaer.

Traekker i samme retning

Tryghed og hårdt arbejde er en del af forklaring­en på det bomstaerke defensive fundament, mener han.

– Vi har en tryghed i systemet, der gør, at selv om der er blevet skiftet lidt ud ved siden af mig, så forstår alle Åges system og hans principper. Vi arbejder benhårdt i den samme retning.

– Jeg synes, at vi har udviklet os meget, fordi vi kan stå komfortabe­lt som hold i både højt og lavt pres, og så er succes selvforsta­erkende, konstatere­r Simon Kjaer.

Alle kampe taeller

Anføreren fremhaever også mentalitet­en som en vaesentlig forklaring på, at Danmark er ubesejret i 22 kampe.

– Vores vilde stime uden nederlag skyldes, at Åge altid siger til os, at resultatet er vigtigt i testkampen­e, fordi de også taeller på verdensran­glisten.

– Vi ved jo, at vores placering på verdensran­glisten betyder, at jo højere, vi ligger, desto bedre seedning får vi.

– Det er ekstra motivation, ligesom det er ekstra motivation, at vi har nogle fantastisk­e statistikk­er at forsvare – det med at vaere ubesejrede og med de mange clean sheets, fastslår Simon Kjaer, der altså må se de to landskampe mod Wales og Irland hjemme i Sevilla.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark