Ekstra Bladet

Ydmyg Højbjerg: Jeg skal vaere tålmodig

-

Hvis du havde bedt Pierre Emile Højbjerg om at slappe af og blive en smule mere tålmodig for et eller to år siden, havde han helt sikkert vendt det hvide ud af øjnene.

Men den unge Southampto­n-komet er kommet på helt andre tanker det seneste år. Efter to år i landsholde­ts frostboks kom han i oktober tilbage i varmen.

Han spillede testkampen mod Østrig, men nu må han igen indstille sig på en sekundaer rolle som baenkevarm­er mod først Wales i morgen og siden Irland på mandag i Århus.

– Det er enhver fodboldspi­llers drøm at vaere blandt de foretrukne. Men jeg er kun med for anden gang efter lang tids fravaer. Derfor handler det for mig om at gøre mig umage og vise mig frem.

– Jeg skal vise, at jeg hører til på holdet, og kaempe for, at jeg bliver udtaget hver gang, siger Emile Højbjerg. Pierre

Glad for bare at vaere med

På mange måder har den unge, håbefulde Højbjerg slået en gevaldig kolbøtte. Fra den talentfuld­e, fandenivol­dske knaegt, der bare ville spille hver gang, til den ydmyge og tilbagehol­dende unge mand, der lader til bare at vaere glad for at vaere med igen.

– Jeg har set, hvordan arbejdet kan baere frugt, hvis man er tålmodig. Hvis man hele tiden søger noget nyt eller noget andet, mister man sin grund- og tryghedsba­se, forklarer Højbjerg, der ser ud til at ende på baenken mod Wales.

Lasse Schöne og Thomas Delaney står lige nu langt foran ham i køen.

 ??  ?? Lanstraene­r Åge Hareide har god grund til at vaere tilfreds med spillernes indsats i 2018.
Lanstraene­r Åge Hareide har god grund til at vaere tilfreds med spillernes indsats i 2018.
 ??  ?? – Det er enhver fodboldspi­llers drøm at vaere blandt de foretrukne, konstatere­r Pierrre-Emile Højbjerg.
– Det er enhver fodboldspi­llers drøm at vaere blandt de foretrukne, konstatere­r Pierrre-Emile Højbjerg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark