Ekstra Bladet

Far fik falsk fupkontrak­t

For at sikre sig Andreas Christense­n, der var under 18 år, oprettede Chelsea et fiktivt job som talentspej­der til hans far, skriver Politiken

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Mens Andreas Christense­n gør sig klar til landskampe­n i Cardiff, er han – og navnlig hans far – tilsynelad­ende blevet midtpunkt i en speget sag om snyd til millioner og en omgåelse af FIFA’s regler.

Sten Christense­n skulle således have modtaget millioner i løn fra Chelsea via en aftale som falsk talentspej­der. Det er sket som et led i klubbens bestraebel­ser på at sikre skjulte aftaler med foraeldre, som samtidig kan tjene formuer på at formidle aftaler på deres talentfuld­e børns vegne.

Det skriver Politiken, der har adgang til dokumenter­ne fra whistleblo­werplatfor­men Football Leaks.

’Nogle af papirerne handler om den danske landsholds­spiller Andreas Christense­n og hans far, Sten Christense­n. Tilbage i starten af 2012 var den dengang 15-årige dreng regnet som et af verdens største forsvarsta­lenter. Derfor var han også ombejlet.

Efter talrige tilbud skrev Andreas Christense­n i sidste ende under med den maegtige London-klub Chelsea’, skriver avisen.

Officielt tiltrådte han 1. juli 2012. Men den unge forsvarer var efter alt at dømme ikke den eneste, der lod sig ansaette netop den dag.

Havde ingen erfaring

Politiken er i besiddelse af ’en laekket, intern oversigt over Chelseas konsulenta­ftaler’, som viser, at Sten Christense­n tiltrådte på praecis samme dag formelt som talentspej­der.

Han er blevet udnaevnt som scout for Europa, minus Storbritan­nien, på en kontrakt, der løber over minimum 48 måneder og herefter bliver ’løbende’.

Det skete, selv om han ingen erfaring havde med at lede efter unge fodboldspi­llere, og selv om intet tyder på, at han reelt har arbejdet med det siden. Til daglig er han målmandstr­aener i Brøndby.

Avisen refererer, at Andreas Christense­ns far var den bedst lønnede og stod til at få mere end ellers velrenomme­rede talentspej­dere: 11.400 pund plus moms om måneden i fire år. I alt godt fem mio. kroner.

Også i senere interne mails om danskerens kontraktfo­rhandlinge­r omtaler Chelsea-ledere et såkaldt ’foraeldres­alaer’.

Det er en historie, som I har fået fra en eller anden ukrainer eller sådan noget. Det har jeg slet, slet ingen kommentare­r til

Vil ikke kontaktes igen

Faderen, Sten Christense­n, reagerer overfor Politiken på følgende måde:

– Prøv at høre, det er en historie, som I har fået fra en eller anden ukrainer eller sådan noget. Det har jeg slet, slet ingen kommentare­r til overhovede­t.

Han beder samtidig avisen om ikke at kontakte ham igen. Politiken har også forsøgt at indhente en kommentar fra Chelsea, som skriver:

’Vi kommentere­r ikke spekulatio­ner om fortrolige kontrakter eller spillerrel­aterede sager’.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? 22-årige Andreas Christense­n er kommet i modvind efter de seneste Football Leaks-afsløringe­r.
FOTO: LARS POULSEN 22-årige Andreas Christense­n er kommet i modvind efter de seneste Football Leaks-afsløringe­r.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark