Ekstra Bladet

Laerlingen­es karrierer skal kortlaegge­s på nyt akademi

- PERNILLE OBELITZ

Under finanskris­en var det svaert for de unge håndvaerke­rspirer at finde laerlingep­ladser.

Nu er det ved at gå den anden vej igen, og det har fået installati­onsvirksom­heden Sif Gruppen til at gå nye veje for at udvikle og uddanne laerlinge.

Til naeste år åbner man et akademi, der skal søge efter og kultivere talenter. På laengere sigt skal akademiet vaere med til at sikre, at de unge laerlinge vil fortsaette deres karrierer i Sif Gruppen.

Installati­onsvirksom­heden drømmer om, at man på den måde kan holde de unge lokalt ved at give dem en udviklings­plan.

Det fortaeller Sif Gruppens administre­rende direktør, Lars Mejlby.

- Vi kommer til at lave karrieretr­apper og -snak med hver enkelt medarbejde­r. Vi har selv en oplevelse af, at der er rigtig mange af de unge, der gerne vil, men de skal måske have vist, hvilken vej de skal gå, siger Lars Mejlby til Dagens Byggeri.

Tager ansvar

Udover afdelingen i Naestved har Sif Gruppen en lokalafdel­ing i Roskilde, hovedkonto­r i Søborg og en helt nyåbnet afdeling i Kalundborg.

Det er en stor virksomhed, og det ses også på antallet af laerlinge: Omkring 80 arbejder i øjeblikket for Sif Gruppen, som endda ønsker at kunne rekruttere flere endnu. Indtil nu har virksomhed­en dyrket sine laerlinge ved hjaelp af mentorordn­inger og laerlingea­nsvarlige.

Hos Tekniq, installati­onsbranche­ns arbejdsgiv­er- og erhvervsor­ganisation, er man positivt stemt over for akademiet. Sif Gruppen har ifølge organisati­onen et godt ry, og derfor kan underdirek­tør Tina Voldsby ikke se noget galt i, at virksomhed­en står bag akademiet.

- Det er meget fornuftigt, at en virksomhed tager udgangspun­kt i, at man har en flok medarbejde­re, som man har brugt ressourcer på at oplaere, og som man så forsøger at fastholde, siger Tina Voldby til Dagens Byggeri.

 ?? FOTO: TEKNIQ ?? Målet er at holde de unge laerlinge i firmaet.
FOTO: TEKNIQ Målet er at holde de unge laerlinge i firmaet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark