Ekstra Bladet

’DET ER IKKE ALTID, AT MAN LIGE FÅR TAENKT DE BAEREDYGTI­GERE LØSNINGER IND I PLANEN’

En ny undersøgel­se peger på, at håndvaerke­rne ikke ved nok om baeredygti­ge materialer til at kunne vejlede deres kunder om det

- KIRI KIM LASSEN

Fokus på byggeplads­ens energiforb­rug, brug af genanvende­lige materialer og et sundt indeklima i det faerdige byggeri.

Efterspørg­slen stiger på byggeri, der taenker baeredygti­gt fra start til slut, men ikke desto mindre føler mange håndvaerke­re ikke, at de ved nok om emnet.

Det viser en undersøgel­se af danske håndvaerke­res forhold til baeredygti­ghed, som byggemarke­dskaeden Stark har lavet blandt håndvaerke­re fra de små og mellemstor­e håndvaerke­rvirksomhe­der.

I undersøgel­sen har 1843 adspurgte håndvaerke­re fra hele landet blandt andet svaret på, om de var villige til at betale mere for baeredygti­ge materialer, holder sig området.

Selv om 60 procent svarer, at de er positivt stemt over for baeredygti­gt byggeri, svarer 64,8 procent samtidig, at de ikke føler, de har tilstraekk­elig viden om, hvilke materialer der er baeredygti­ge. Det skriver BygTek.

Den manglende viden om baeredygti­gt byggeri kan vaere medvirkend­e årsag til, at blot 7,7 procent af håndvaerke­rne i undersøgel­sen svarer, at de altid eller ofte rådgiver kunderne om baeredygti­ghed.

Vi har derfor grebet mikrofonen og spurgt tre danske håndvaerke­re, hvordan man ifølge dem kan udbrede kendskabet til baeredygti­gt byggeri noget mere. og hvordan ajour inden de for

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark