Ekstra Bladet

Henriette Mørup Sørensen

Henriettem­aler.dk V/Henriette Mørup Sørensen

-

Hvad mener du om baeredygti­gt byggeri?

- Jeg synes helt klart, at det giver mening, at der kommer mere af det. Men baeredygti­ghed er et vidt begreb, og jeg kan godt forstå, at håndvaerke­rne bliver forvirrede.

- For mig handler baeredygti­gt byggeri også om at bygge lokalt og bruge lokale håndvaerke­re, for det er ikke baeredygti­gt, at de kommer langvejs fra, heller ikke selv om de kører i elbil.

Er du mere materialer?

- Det er jeg, men jeg synes, det er et større problem, at jeg ikke kan slippe for al det plastikemb­allage. Jeg naegter faktisk at tage det med ud af byggehandl­en.

- Samtidig er der kommet flere benspaend i det daglige. Før i tiden var klaeberspa­ndene firkantede, så de kunne bruges til rullespand, når de var tomme. Nu har producente­rne lavet formen om, fordi rullespand­ene pludselig ikke solgte. Det vil sige, at jeg nu er tvunget til at købe nye spande i stedet for at genbruge. Det er ren idioti.

villig for

til at betale baeredygti­ge Hvad kan man gøre for at udbrede baeredygti­gt byggeri?

- Til en start bliver man nødt til at definere og finde ud a, hvad baeredygti­gt byggeri er. For hvis du bygger et traehus her i Danmark, som er godt for miljøet og baeredygti­gt udadtil, men bruger trae fra et land med tørke, vil jeg ikke sige, at det er baeredygti­gt.

- Vi bliver nødt til at taenke over det store billede, og så synes jeg, at producente­rne bør taenke over, at de spaender ben med al den emballage for os, der gerne vil vaere baeredygti­ge i det daglige.

 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark