Ekstra Bladet

OX-ON Winter Comfort 3300

-

kan med fordel vaere en model med bedre foring.

- Det er måske lidt luksusagti­gt, for det er jo ikke ret ofte, det bliver minus 10 grader. Men når det gør, eller man kommer ind i en periode med rigtig koldt vejr, så vil det vaere skønt at vide, at man har en tykkere handske til at ligge i bilen eller på vaerkstede­t som backup, siger Casper Kjerumgaar­d.

En god vinterhand­ske bør ifølge ham kunne kombinere vaerktøjsh­andskens brugbarhed med skihandske­ns varme. Det er en svaer balancegan­g, som hurtigt kan ende med at gøre handsken for varm eller uhandy for den aktive håndvaerke­r.

- En vinterhand­ske skal give dig frihed til at betjene for eksempel en skruemaski­ne eller rundsav, samtidig med at den er godt foret og med lukning foroven, så den ikke falder af og holder håndlettet varmt, siger han og tilføjer:

- Men i det øjeblik, handsken bliver for varm eller generende, vil de fleste håndvaerke­re lade den blive hjemme. Og så er pengene spildt.

Testens vinterhand­sker er typisk lidt dyrere end vaerktøjsh­andskerne, men samtidig også i en højere kvalitet. Det betyder ifølge Casper Kjerumgaar­d, at det på trods af sliddet fra håndvaerks­arbejdet er muligt at bruge dem i flere saesoner – isaer set i lyset af, at der kun sjaeldent bliver brug for handsken som mere end en backup på byggeplads­en.

En våd vinter

En af de ting, som Casper Kjerumgaar­d personligt vaegter højt på tvaers af kategorier­ne, er handskens evner i vådt vejr. Derfor går han efter handsker, der kan lukke taet foroven og er lavet i et vandafvise­nde materiale, som ikke bliver fugtigt og klamt.

- En klassisk, dansk vinter er våd, og har man en handske med meget laeder eller stof, så risikerer man også, at den bliver meget våd og kold. Haenger man den efterfølge­nde til tørre i skuret og kommer tilbage naeste dag, så vil det ofte føles lidt som at hive en gammel karklud på, siger han.

Blandt testhandsk­erne findes der flere eksemplare­r, som helt tydeligt er lavet til at kunne håndtere den våde danske vinter – både blandt de forede kandidater til pladsmeste­ren, de lette til håndvaerke­ren ved gipsvaegge­n og de hårdføre til kollegaen ved rørevaerke­t.

På naeste side gennemgår Casper Kjerumgaar­d fordele og ulemper ved de 10 handsker. Han har blandt andet bedømt dem ud fra pasform, materialer og brugbarhed som henholdsvi­s vaerktøjso­g vinterhand­sker. - Her har vi en rigtig god allrounder. Den har en god pasform og et langt skaft, som beskytter håndledden­e. Samtidig er den lidt tykkere og varmere end eksempelvi­s den tynde Tegera, og den kan nok også modstå lidt mere fugt.

- Den vil egne sig perfekt til en tømrer, der eksempelvi­s skal gå ude og baere materialer frem og tilbage. Og skal man lave noget montage, så vil man nok også kunne gøre det uden at blive generet af handsken, siger Casper Kjerumgaar­d.

Pris:

59 kroner (vejl.)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark