Ekstra Bladet

Sådan var aftalen med Brittas døtre

De to kvinder og deres forsvarer havde et ønske om, at de fik mulighed for at medvirke i et langt interview

- LINETTE KRØGER JESPERSEN – Har de haft et ønske om linette@eb.dk

Det gik hurtigt fra det lille produktion­sselskab Deluca Dokumentar­isten fik en aftale i hus med Britta Nielsens to haeleri-sigtede døtre i fredags til det to timer lange interview kom i kassen søndag og sendt på Kanal 5 onsdag aften.

På de sociale medier spekulerer folk i, om de to kvinder har fået en klaekkelig hyre for at vaere med.

Men det afviser journalist Martin Kjaer Jensen, der lavede det to timer lange interview med Jamilla og Samina Hayat.

– De har ikke fået en krone. Det kunne aldrig falde os ind at betale kilder.

at få penge?

– Nej. Der har ikke på noget tidspunkt vaeret tale om penge. Og der har vaeret et saerskilt ønske om, at de gerne ville have kritiske spørgsmål. En af advokatern­e brugte på et tidspunkt udtrykket ’en journalist­isk afhøring’, netop fordi de ikke ville have, det skulle fremstå som mikrofonho­lderi, siger Martin Kjaer Jensen.

Behov for genmaele

Samtidig kunne de tilbyde en platform, hvor kvinderne både fik sendetid til et langt interview og muligheden for, at hele det uredigered­e interview blev lagt ud.

– Og det har vaeret vigtigt, fordi de her kvinder har ønsket at give ét og kun ét interview og derfor gerne ville have mulighed for så vidt muligt at komme rundt om alle de sager, der har vaeret fremme i medierne, siger han.

De har ikke fået en krone. Det kunne aldrig falde os ind at betale kilder

– Har du overvejet, om du er spaendt for en vogn af nogle dygtige advokater?

– Ja da. Jeg er helt sikker på, at det er sandt, når de siger, at det handler om, at de har følt et behov for at komme til genmaele. Men jeg tror da også, at det handler om at få spredt budskabet om, at de er uskyldige i haeleri, siger journalist­en.

Vildt forbrug

Journalist­erne har ikke sendt konkrete spørgsmål til døtrene og deres advokater på forhånd. De har alene fået at vide, at journalist­en ville spørge til forholdene i familien og økonomien og i overordned­e termer de sager, der har vaeret fremme i sagen.

– Hvad mener du, at dit interview har bidraget med i Britta-sagaen?

– Jeg taenker, at det har bidraget med et ekstra niveau af vished i forhold til pengene i den her familie og forbruget af penge. Der er ikke laengere, hvis der nogensinde har vaeret det, nogen tvivl om, at der er blevet brugt langt, langt, langt flere penge, end man kan tjene på en almindelig kontorløn i det offentlige.

 ?? FOTO: DISCOVERY NETWORKS DANMARK ?? Samina (tv.) og Jamilla Hayat er sigtet for haeleri af saerlig grov beskaffenh­ed. De naegter sig skyldig.
FOTO: DISCOVERY NETWORKS DANMARK Samina (tv.) og Jamilla Hayat er sigtet for haeleri af saerlig grov beskaffenh­ed. De naegter sig skyldig.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark