Ekstra Bladet

Hest kostede 2,2 mio.

Sigtelse: Svindelpen­ge, der skulle gå til landets svageste, er brugt på svinedyre heste

- THOMAS GÖSTA SVENSSON PER MATHIESSEN KRISTIAN BRÅRUD LARSEN – Hvad koster den type heste fra det her specifikke stutteri? – Hvad vil du vurdere, de her heste har kostet omtrent? – Er det rimeligt at antage, at I har brugt flere millioner på heste på de

Lige nu arbejder Bagmandspo­litiet og statens kurator på højtryk for at finde nogle af de mindst 111 mio. kroner, som Britta Nielsen er sigtet for at svindle sig til.

Og meget tyder nu på, at hun har braendt meget mere af på heste end hidtil antaget.

I et uredigeret interview – der ikke blev vist på Kanal 5 – indrømmer Brittas datter Samina, at der er købt heste, som har kostet op mod 2,2 mio. kr. stykket – og at moderen har stået for finansieri­ngen af hendes ridekarrie­re.

Det gaelder også de kontante indskud til hendes hollandske firma. Regnskaber­ne afslører, at der i 2013 og 2014 blev pumpet knap 18 mio. kr. i det hollandske selskab.

Samina indrømmer også, at moderen stod for finansieri­ngen af hendes tyske firma, som hun stiftede i 2012 med adresse hos et stutteri i byen Steinfeld, som er ejet af den berømte opdraetter Paul Schockemöh­le. Selskabet har hverken offentligg­jort nøgletal eller regnskaber, men blev lukket ned i foråret 2018.

Million-heste

Det eneste, man kan se, er, at der ved opstarten blev smidt 25.000 euro (187.000 kr., red.) i kassen.

I den uredigered­e udgave af interviewe­t indrømmer Samina også, at hesteindkø­bene hos Paul Schockemöh­le har vaeret langt dyrere og større, end det hidtil har vaeret fremme.

Således skulle hun have købt op mod fem heste hos Paul Schockemöh­le

– Ja, der bliver købt heste ved det stutteri.

– Der bliver vel købt en fire til fem heste – måske mere. Jeg kan ikke helt praecist huske det, siger Samina i interviewe­t.

– Det har jeg ikke helt tal på. Som sagt så er det min mor, der står for købet af de her heste (...)

– (...) De kan vel have kostet alt mellem – hvis vi snakker Euro – 10.000 euro (75.000 kr., red.) og op til 2300.000 (1,5 – 2,2 mio. kr., red.).

– Ud fra det du fortaeller mig nu – så ja.

Bagmandspo­litiet har ikke ville udtale sig om, hvorvidt man har beslaglagt heste hos Samina Hayat. Det har heller ikke vaeret muligt at få en kommentar fra kurator Boris Frederikse­n.

 ??  ?? I 2013 og 2014 pumpede Britta Nielsen knap 18 millioner kroner (2,4 millioner euro) i datterens hollandske selskab. Der var i 2014 aktiver for cirka 13 millioner kroner. Men pengene fossede allerede ud.
I 2013 og 2014 pumpede Britta Nielsen knap 18 millioner kroner (2,4 millioner euro) i datterens hollandske selskab. Der var i 2014 aktiver for cirka 13 millioner kroner. Men pengene fossede allerede ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark