Ekstra Bladet

Skal ikke have trøst

- J. Hartmann Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød Anders Stjernholm Frederiksb­erg Folketings­kandidat for Alternativ­et

Karen Thisted skriver så udmaerket om det, vi alle taenker.

Hvorfor var der ingen i Socialstyr­elsen eller Danske Bank, der stak en finger i jorden og bremsede den linde strøm af pengeoverf­ørelser fra staten til Brittas private konto?

Der findes mange former for kvindelige svindlere eller tricktyve. Men denne kvinde overgår dem alle i en udspekuler­et form for hjaelp til selvhjaelp for at få en gylden levevej som erstatning for et kedeligt liv og job.

Nu gik det jo så godt uden tanke på dem, hun i så rigt mål stjal fra. Britta var helt bevidst om bedragerie­t og fik statens klap på skuldren med medalje og bonusser oveni for tro tjeneste i de svagestes navn.

Her er det, jeg studser, for Karen Thisted vil så gerne besøge og trøste denne storsvindl­er. Trøste! I guder, det var en helt bevidst og utrolig koldblodig handling.

Jeg taenker, hun får femseks år i spjaeldet og kommer ud på statens offentlige forsørgels­e som pensionist resten af livet, betalt af Thisted og alle os andre. Den kvinde burde skamme sig og gemmes vaek uden medlidenhe­d, føj. Jeg er blandt dem, der er nervøse for de negative dele af islams indflydels­e i Danmark. Derfor synes jeg, at ghettopakk­en er en megadårlig idé. Den kommer til at give dansk islamismes bagmaend mere magt.

Det handler i sidste ende om penge. Ghettopakk­en bliver dyr for de almene boligselsk­aber og deres beboere. De vil altså ikke få en bedre økonomi ud af det her og blive mere desperate med hensyn at finde en fremtid, finde faellesska­ber og finde fodfaeste i livet.

Når de på denne måde bliver økonomisk traengt og kulturelt udskammet, er konsekvens­en klar nok. Pres avler modpres. Og en traengt minoritet vil naturligvi­s opsøge andre økonomiske muligheder og andre faellesska­ber – og dem står moskéerne klar med. Bakket op af penge fra Saudi-Arabien, Iran, Qatar, Tyrkiet osv.

Hvis moderate muslimer skal reformere islam, så kraever det ressourcer. Når vi bekriger muslimer på denne måde, fratager vi dem ressourcer, og så styrker vi islam.

For så tilbyder andre grupper dem, hvad vores samfund ikke gør: tryghed og faellesska­b.

Og selvom islams tryghed kan vaere underkuend­e og faellesska­bet frygtbaser­et og åbenlyst patriarkal­sk – så vil islam vaere det eneste faellesska­b, de har at vaelge. Tving dem ikke ud i det valg.

 ?? FOTO: PHILL MAGAKOE/RITZAU SCANPIX ?? Britta Nielsen var helt bevidst om bedragerie­t og fortjener ingen medlidenhe­d, skriver J. Hartmann.
FOTO: PHILL MAGAKOE/RITZAU SCANPIX Britta Nielsen var helt bevidst om bedragerie­t og fortjener ingen medlidenhe­d, skriver J. Hartmann.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark