Ekstra Bladet

DEN UFATTELIGE ARV

-

BRITTA NIELSENS to døtre og sønnen kunne vaere vokset op som almindelig­e borgere i den københavns­ke forstad Hvidovre. Måske med en elladcykel til at køre ungerne i børnehave og glad forventnin­g om to uger på Tenerife i februar. Beskedent, men med omgivelser­nes respekt og

motor. en fremtid for sig og sine, for egen

DET GIK SOM bekendt i stedet i strakt galop på første klasse i 16 år, til hest og i luksusbile­r. Et ridt, der sluttede brat i september med et direkte skridt ud over afgrunden. Britta Nielsens tilsynelad­ende skrupelløs­e ønske om at skabe lykke for sine børn,

ufattelig og er braget ind i det modsatte: En mangehoved­et arv, ingen af dem nogensinde slipper af med.

DE TO døtre, Samina og Jamilla Hayat, appellered­e i forgårs via tv til offentligh­eden om medlidenhe­d.

MANGE ÅRS sorgløs rigdom og luksus har pludselig udsigt til at ende i vanaere, konfiskati­oner og måske faengsel for søskendefl­okken, der alle er i

De er sigtet for groft haeleri, der kan give 30’erne. op til seks års faengsel. Haeleren er lige så god som stjaeleren, som man siger. DET VAR som at se et realitysho­w med meget forenklede karakterer og budskaber: Vi vidste intet. Vi stolede på vores mor ... Også for enkelt et budskab at hoppe på for de fleste mennesker med almindelig sund fornuft. Kan man vaere så uvidende om noget så basalt og stort? VI HØRTE ikke så meget til døtrenes medfølelse med de andre ofre i dramaet. Dem på samfundets bund, der ufrivillig­t finansiere­de safari-luksus og springkonk­urrencer.

BRITTA NIELSEN er som bekendt mistaenkt for

– i kraft af sin stilling som betroet medarbejde­r i Socialstyr­elsen–at havesvindl­etsamfunde­ts al lerskrøbel­igs teborgeref­or 111 millioner k r. gennem 16 år. Det skulle vaere sket via jaevnlige, personlige aftapninge­r fra bevillinge­r, hun burde have overført ubeskåret via satspuljen til psykisk syge, alkoholike­re og hjemløse.

LOKUMMET braender under de forgyldte børn. Døtrenes tv-optraeden skal formentlig styrke deres kommende påstand i retten om bundløs uvidenhed. Og velsagtens samtidig afbøde pinlige reaktioner og vantro i deres personlige bekendtska­bskreds.

HJEMME VED middagsbor­dene bølger dramaet også: Fra bundløs foragt over for dem, der muligvis stjaeler fra de fattigste til at finansiere et

skepsis over for, at børnene luksusliv – til massiv bare åd deres mors påstande råt om, hvor pengene kom fra. Hvorfor ikke spørge sin mor i det mindste, hvorfor hun knokler 40 år i Socialstyr­elsen, hvis familien vaelter sig i penge?

MÅNEDSLØNN­EN på 33.000 kr. var jo i så fald en

i havet? Men det var den jo så ikke ulogisk dråbe i virkelighe­den, hvis den samtidig var adgangen til millionern­e.

Lokummet braender under de forgyldte børn

 ?? FOTO: DISCOVERY NETWORKS DANMARK ?? 16Britta Nielsens døtre Samina (tv.) og Jamilla gik på tv for at få medfølelse efter års luksusliv.
FOTO: DISCOVERY NETWORKS DANMARK 16Britta Nielsens døtre Samina (tv.) og Jamilla gik på tv for at få medfølelse efter års luksusliv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark