Ekstra Bladet

Vi skal op til de store!

-

vaere, at Nations League er lige så svaert at forklare som atomers spaltninge­r, men i en tid, hvor landsholds­fodbolden er under pres, er det faktisk et vellykket format, som UEFA har skruet sammen.

Danmark møder Wales i aften – og med blot et enkelt point i Cardiff er Danmark taet på at vinde gruppen, hvis ellers Irland bliver besejret på mandag i Aarhus.

Danmark kan selvfølgel­ig også bare slå Wales og dermed på den vis sikre sig gruppens førsteplad­s.

DET KAN GODT

det gøres, så bør Danmark vinde gruppen – og det er temmelig vigtigt af to årsager:

Danmark vil dermed vaere med i spillet om en EM-billet, hvis ikke vi formår at sikre os adgang i den ordinaere kvalifikat­ionsturner­ing.

Danmark rykker fra gruppe B og op i gruppe A i Nations League.

UANSET HVORDAN

der musik i. Det vil nemlig betyde, at naeste gang Nations League høvles i gang, så er det hold som Frankrig, Spanien, England, Tyskland og Italien, der kan blive modstander­ne.

Noget sjovere end Wales og Irland …

DET SIDSTE ER

da også fået skabt et hold, der i hvert fald er fuldstaend­ig fantastisk svaert at besejre – og med Christian Eriksen tilbage fra skadespaus­e kommer der forhåbentl­igt også mere tryk på offensiven. Hvilket var savnet ude mod Irland, der endte som en trist nulløsning.

ÅGE HAREIDE HAR

også lige praecis i den offensive ende af banen, at Åge Hareide skal udvikle det danske hold.

Nu kommer Nicolai Jørgensen tilbage i aktion, og forhåbentl­ig beviser han én gang for alle, at han er den centrale angriber, der kan tilføre pladsen den fornødne skarphed. At han slår fast, at han er manden, der skal satses på.

Hvis ikke må stafetten videre til Kasper Dolberg, der stadig mangler at bevise sig endegyldig­t på det danske landshold.

Naeste gang Nations League høvles i gang, så er det hold som Frankrig, Spanien, England, Tyskland og Italien, der kan blive modstander­ne

JON DAHL TOMASSEN HER MANGLER DET ER DA

ligner på mange straek en oplagt afløser for Åge Hareide, der efterhånde­n naermer sig de 67 år, men omvendt har skabt en virkelig slagkrafti­g enhed, der dog vinder flere fodboldkam­pe end fodboldhje­rter.

Der er ingen tvivl om, at Jon Dahl ved, hvad landsholds­fodbold drejer sig om, og han laerer utvivlsomt en god del af Hareide. Det er bare noget andet at stå med hånden på kogepladen end at vaere assistent for ham, der skal tage beslutning­erne.

Jon Dahl praktisk erfaring i at stå på egne traenerben, så selvom den tidligere landsholds­bomber måske ligger lige til højrebenet, så bør DBU undersøge markedet mere end grundigt i stedet for blot at hoppe på den oplagte og nemme løsning.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark