Ekstra Bladet

ÉN EPISODE KAN AENDRE ALT

- JONAS RYEFELT jry@eb.dk

3. juli 2014 kunne Holm puste ud.

Han blev frifundet i en sag, som ingen ønsker at vaere en del af.

Ifølge anklageskr­iftet havde Holm en aften lagt sig ind i sovevaerel­set, hvor datteren og dennes veninde sov. Den dengang syvårige pige fortalte, at han trukket trusserne af hende, berørt hende i skridtet og stønnet i øret på hende.

Det var pigens foraeldre, der gik til politiet med sagen.

Sigtelsen mod Brian Holm kom frem 26. maj, og Brian dagen efter stillede Brian Holm sig frem på Café Grock på Frederiksb­erg og naegtede sig skyldig i alle anklager.

Dermed brød han sit eget navneforbu­d.

I et stort interview med Euroman fortaeller han nu om ventetiden op til dommen.

– Jeg havde fornemmels­en af, at én episode kan aendre ens liv. Det var min datters veninde, det handlede om. Hun var kommet her en del, for hun kunne lide det her.

– Jeg kom skidefuld hjem, og jeg anede ikke, at de lå i den seng, da jeg lagde mig. Jeg følte stor skyld over, at jeg havde vaeret så dum, så da sagen kom frem, taenkte jeg, at hvis jeg havde startet festen, så måtte jeg også afslutte den.

– Jeg gik ind til den retssag med følelsen af, at hvis I har noget, så kom for fanden med det nu, siger han til Euroman.

Kan aldrig vaere sikker

Den succesrige sportsdire­ktør vidste sig ikke sikker på, at dommen ville falde ud, som den gjorde – nemlig med frifindels­e.

– Jeg blev nervøs. Simpelthen. Jeg mistede koncentrat­ionen. Jeg blev bange for, hvad der kunne ske, hvis jeg blev dømt. Man er aldrig sikker på noget i en retssag. Og pludselig var det slut. Jeg blev frikendt.

– Det gik så hurtigt, at jeg naesten ikke opfattede det, siger han til magasinet.

Men Holm blev frikendt og var efterfølge­nde lettet.

– Det har ikke vaeret en dans på roser eller noget saerlig morsomt forløb på nogen måde, sagde han dengang.

Datteren blev truet

Holm fortaeller i interviewe­t med Euroman, at han var bitter på det tidspunkt, men han ville ikke vise det.

Han taenkte kun på at beskytte sin familie, fortaeller han.

Det var hans hovedfokus meget tidligt i processen.

På sit improviser­ede pressemøde efter sigtelsen og før dommen fortalte Holm, at hans datter var blevet chikaneret.

– I går eftermidda­g sker der det, at min datter kommer fra skole, og hun er blevet truet af nogle børn til at gøre nogle ting, hun ikke har lyst til, og de siger, at hendes far er kriminel. Og jeg kan ikke gøre en skid andet end at laegge mig ned som en idiot, og det gider jeg ikke mere, sagde Brian Holm dengang.

Det var blandt andet det, der fik ham til at stå frem, selvom flere frarådede ham at gøre det.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en supplerend­e kommentar fra Brian Holm, men han er ikke vendt tilbage.

Pludselig var det slut. Jeg blev frikendt. Det gik så hurtigt, at jeg naesten ikke opfattede det

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Alle kort på bordetForl­øbet tog hårdt på den tidligere top-rytter. – Jeg gik ind til den retssag med følelsen af, at hvis I har noget, så kom for fanden med det nu, fortaeller Brian Holm til Euroman.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Alle kort på bordetForl­øbet tog hårdt på den tidligere top-rytter. – Jeg gik ind til den retssag med følelsen af, at hvis I har noget, så kom for fanden med det nu, fortaeller Brian Holm til Euroman.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark