Ekstra Bladet

JEG VIL ALTID RÅBE OP

SELVSIKKER: Det er ikke så afgørende, om jeg er anfører – de kommer til at høre på mig uanset hvad, fastslår Thomas Delaney

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Det kan godt virke lidt påtaget, når man kommer som lille dansker og siger: Her bestemmer jeg

CARDIFF (Ekstra Bladet): Hvis Åge Hareide har vaeret det mindste i tvivl om, hvem der skal afløse Simon Kjaer som landsholde­ts anfører i de to Nations League-kampe, kunne han bare slå op i et af de seneste numre af det ansete tyske fodboldmag­asin Kicker.

Her fortaeller Thomas Delaney over to sider under overskrift­en ’Ich bin ein Leader’ (’Jeg er en leder’, red.) om de naturlige lederegens­kaber, han har, når han traeder ind på grønsvaere­n. Uanset hvor mange stjernespi­llere han spiller sammen med.

– Det kan godt virke lidt påtaget, når man kommer som lille dansker og siger: Her bestemmer jeg. Sådan er det jo ikke.

– Men jeg bliver god af at få ansvar og tage ansvar. Når det ikke sker, er jeg taettere på at vaere middelmådi­g, forklarer Thomas Delaney.

Et stykke vej endnu

Åge Hareide har kendt Delaney og fulgt hans udvikling i flere år, og i netop den periode er den tidligere FCK-spiller vokset ind i en mere markant rolle i landsholds­regi.

I begyndelse­n stod han lidt i skyggen af William Kvist, men siden nordmanden tog over, har Delaney fået en central lederrolle.

Derfor var det også oplagt og helt naturligt, at han fik pladsen i landsholde­ts spillerråd, da William Kvist lagde støvlerne på hylden efter VM.

Men derfor er det ikke sikkert, at han også bliver anfører. Han vurderer ikke selv, at det vil ske lige foreløbig.

– Det er ikke noget, jeg taenker så meget over. Men jeg er da en af de fire (Simon Kjaer, Kasper Schmeichel og Christian Eriksen, red.), som fra Åge Hareides side forventes at tage et større ansvar på banen.

– For mig går det nok uden et anførerbin­d. De kommer til at høre på mig uanset hvad, fastslår han.

80.000 tilskuere

Thomas Delaney har fået en fremragend­e start i Dortmund, der aktuelt fører i Bundesliga­en.

Han har fået spilletid i ni af saesonens 11 kampe. Senest blev han dog ’kun’ skiftet ind som afløser for Jacob Bruun Larsen i de sidste otte minutter i 3-2sejren over Bayern München forleden.

– Selvfølgel­ig havde jeg gerne spillet mod Bayern, men jeg er meget tilfreds med den spilletid, jeg foreløbig har fået.

– Det passer mig rigtig godt at spille i en klub, hvor vi skal vinde hver gang. Det pres lever jeg fint med. Og jeg har også vaennet mig til, at der sidder 80.000 på laegterne, hver gang vi spiller på hjemmebane, fortaeller han.

Thomas Delaney har taget noget af det, han laerte af Ståle Solbakken i FC København, med sig til Tyskland. Det gaelder ikke mindst tankegange­n om at taenke defensivt og vinde dueller, før han begynder at taenke offensivt.

Og så har han fundet ud af, at der ikke er plads til dårlige dage. Heller ikke på traeningsb­anen.

– Den største forskel er niveauet til traening. En af de første dage traenede vi let. Jeg var på det forkerte hold, og det blev bare en løbetraeni­ng i de 50 minutter, vi traenede, fordi det hele bare går så staerkt.

– Man kan ikke tillade sig at have en offday på traeningsb­anen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark