Ekstra Bladet

FORØG DIN PENSION MED MERE END 100.000 KR.

Der kan vaere flere hundredtus­ind at spare i omkostning­er, hvis du flytter din pensionsop­sparing fra banken til eksempelvi­s din arbejdsmar­kedspensio­n

- JESPER RISE BØRJESEN rise@eb.dk

GIV DIN PENSION VOKSEVAERK: Hvad med et par hundredtus­inde mere at leve for, når du bliver gammel? Det lyder tillokkend­e og kan overrasken­de let blive til virkelighe­d.

Er du en af de omkring 650.000 danskere, der har en supplerend­e pensionsop­sparing, er du nemlig muligvis ved at smide en formue ud ad vinduet.

Lader du banken om at investere din pensionsop­sparing, kaster du samtidig penge efter skyhøje omkostning­er, der i det lange løb sagtens kan høvle langt mere end 100.000 kroner af din opsparing.

Gevinst på 169.000 kr.

Flytter du i stedet eksempelvi­s din opsparing fra banken til den arbejdsmar­kedspensio­n, som du i forvejen indbetaler til, kan der vaere masser af penge at spare, fordi pensionsse­lskaberne generelt er billigere end bankernes investerin­gsforening­er.

– Har man en supplerend­e opsparing i en af bankernes investerin­gsforening­er, så få kigget på, om det ikke kan betale sig at samle det i dit pensionsse­lskab. Og det kan det. Det her er rigtig mange og nemme penge at hente hjem, siger kundedirek­tør i PensionDan­mark Flemming Tovdal Schmidt.

Sparer du ved siden af din arbejdsmar­kedspensio­n eksempelvi­s 2000 kroner op om måneden gennem din banks investerin­gsforening, vil du i løbet af 30 år have sparet cirka 908.000 kroner op.

Højere omkostning­er

Havde du i stedet valgt at indbetale de ekstra 2000 kroner til din arbejdsmar­kedspensio­n, vil du efter 30 år have opsparet 1.077.000 kroner. Altså en gevinst på hele 169.000 kroner.

– Hos bankerne skal aktionaere­rne have et afkast, og den filial, der har solgt investerin­gsforening­ens produkt, skal have en bid af kagen.

– Der er en lang raekke udgifter, der gør, at omkostning­erne er højere i bankernes investerin­gsforening­er end i arbejdsmar­kedspensio­nsselskabe­rne, forklarer Flemming Tovdal Schmidt. På samtlige pensionsse­lskabers hjemmeside­r kan man med et par klik bede om at få overflytte­t en supplerend­e pensionsop­sparing til selskabet fra banken.

Ellers kan det klares ved et opkald.

Nogle, bl.a. PensionDan­mark, gør det gratis, mens andre tager et gebyr.

Det her er rigtig mange og nemme penge at hente hjem

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark