Ekstra Bladet

SKUDT PÅ ÅBEN GADE Vidne så 24-årig stikke ud efter betjente med en stor kniv, før han blev skudt

- LINETTE KRØGER JESPERSEN CAMILLA MARIE NIELSEN METTE FLECKNER JAN SØGAARD linette@eb.dk cama@eb.dk fleck@eb.dk js@eb.dk

’Laeg dig ned. Forhold dig rolig. LAEG DIG NED’, lyder det ophidset og gentaget fra skiftevis en mandlig og en kvindelig betjent, der begge har trukket deres våben og sigter mod en ung mand.

En 31 sekunder lang video har fanget en del af det drama, der udspillede sig i Aarhus-bydelen Brabrand i går kort efter klokken 13, hvor en 24-årig mand blev skudt af politiet.

Han stikker den ene finger i vejret i noget, der kan tolkes som sympati med Islamisk Stat

Han er bragt til Aarhus Universite­tshospital, hvor seneste melding er, at han er uden for livsfare.

Vakler rundt

Politiet kom til stedet efter en anmeldelse om en truende mand bevaebnet med kniv ved en bus i området omkring Bazar Vest.

– Ved ankomst bliver patruljen angrebet af manden, og selve haendelsen ender med, at vi affyrer skud, fortaeller chefpoliti­inspektør Klaus Arboe Rasmussen på Østjylland­s Politi.

På videoen kan man se, at den unge mand naermest vakler lidt rundt, hvorefter han stikker den ene finger i vejret i noget, der kan tolkes som sympati med Islamisk Stat og drejer en halv omgang. Her slutter videoen brat.

Politiet bekraefter, at de kender til videoen, som indgår i efterforsk­ningen, men de ønsker ikke at sige, hvorvidt den er optaget, før eller efter politiet afgiver skud.

Det er Politiklag­emyndighed­en (DUP red.), der rutinemaes­sigt undersøger sagen, fordi politiet har afgivet skud.

Så det hele

Videoen florerer på sociale medier, hvor flere undrer sig over, at politiet tilsynelad­ende skød mod en ubevaebnet mand.

Jimmy Skov, der var på arbejde på en byggeplads taet på, var vidne til skudepisod­en. Han fortaeller, at videoen efter hans klare opfattelse må vaere optaget lige efter, at politiet affyrede deres våben.

– Det var lige foran mig. Jeg så det hele.

Han så den unge mand gå frem mod den mandlige betjent og stikke ud efter ham med en stor kniv. Han undveg dog kniven.

– De råber fortsat efter ham, at han skal gå vaek og laegge kniven ned, fortaeller vidnet, der så, at manden stak ud efter betjenten igen. Herefter blev der affyret skud, og manden faldt ned over en jordvold.

Jimmy Skov mener, han hørte i alt 4-5 skud.

– Så sagde jeg til min kollega, at nu er han sgu død. To minutter efter rejste han sig op igen, fortaeller han.

Jimmy Skov er ikke i tvivl om, at politiet handlede, som de skulle.

– Det var rent forsvar, at de skyder. Var det mig, havde jeg skudt første gang, siger han. at

Vidnet så, at manden stak ud efter betjenten igen. Herefter blev der affyret skud

 ?? LAESERFOTO ?? Fanget på videoMande­n har rejst sig og vakler lidt rundt, mens politiet råber, at han skal laegge sig ned. Politibetj­enten har taget kniven fra ham. En politimand har fået knubs under episoden med manden.
LAESERFOTO Fanget på videoMande­n har rejst sig og vakler lidt rundt, mens politiet råber, at han skal laegge sig ned. Politibetj­enten har taget kniven fra ham. En politimand har fået knubs under episoden med manden.
 ?? LAESERFOTO ?? Den 24-årige skimtes på starten af videoen, mens han ligger ned. Kort efter rejser han sig igen, mens politiet peger mod ham med deres tjenestevå­ben.
LAESERFOTO Den 24-årige skimtes på starten af videoen, mens han ligger ned. Kort efter rejser han sig igen, mens politiet peger mod ham med deres tjenestevå­ben.
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Jimmy Skov er ikke i tvivl om, at politiet handlede, som de skulle: – Det var rent forsvar, at de skyder.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Jimmy Skov er ikke i tvivl om, at politiet handlede, som de skulle: – Det var rent forsvar, at de skyder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark