Ekstra Bladet

Danske Bank: Undskyld

VI DROPPER UETISKE BANKER: Bankkunder­ne finder sig ikke i hvidvask og medvirken til skatteundd­ragelse. Det kan måles på Mybankers skift-bank-platform

- – Hvor hårdt har det ramt? STEEN VALGREEN-VOIGT

– Der er ingen tvivl om, at det er en alvorlig sag, så det kommer ikke som nogen stor overraskel­se, at der er kunder, som forespørge­r til andre banker, og der er da også kunder, der har forladt os på grund af Estlandsag­en.

Dialogmøde­r

– Det er vi selvfølgel­ig frygteligt kede af. Derfor er vi også i fuld gang med at arrangere dialogmøde med kunderne over hele landet, hvor vi kan svare på de spørgsmål, sagen har affødt, men hvor vi først og fremmest siger undskyld, siger Thomas Michell, chef for privatkund­eområdet i Danske Bank.

– Det er svaert at sige, fordi der hele tiden er kunder, der kommer, og kunder der går. Men jeg skal ikke laegge skjul på, at hvor der i første halvår er gået flere kunder ind, end der er gået kunder ud, så er der sket et knaek. Det er ret tydelig at se, at det i tredje kvartal er gået den modsatte vej. Så fra at vaere i plus er vi i minus med ca. 1500 kunder. Men det daekker selvfølgel­ig over en større afgang, da vi var i plus, inden sagen brød ud. Hvidvask og medvirken til skatteundd­ragelse. Danskerne er godt og grundigt traette af banker, der ikke kan holde sig på den rigtige side af loven, eller som bare ikke har etikken i orden.

Traekker din bank negative overskrift­er, så stemmer flere og flere bankkunder med fødderne. De vil ganske enkelt vaek fra banker, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

– Vi kan tydeligt maerke, når der er sådanne sager. Så får vi en ekstra stor tilgang af folk, der ønsker at skifte bank, siger Ulrik Marschall, kommunikat­ionschef i Mybanker.dk.

Mybankers skift-bank platform er et godt termometer for kundernes utilfredsh­ed. Her kan du få tilbud fra omkring 25 banker, hvis du af den ene eller anden grund ønsker at skifte fra den, du har.

– Vi så det tydeligt her med Danske Bank. Så snart hvidvask-sagen kom frem, kunne vi konstatere en voldsom stigning af Danske Bank-kunder, der ville undersøge muligheden for at skifte bank.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark