Ekstra Bladet

Mads’ bankskifte tog kun et par timer

- Svv@eb.dk

– Normalt modtager vi data fra 3000-3500 husstande hver måned, som er interesser­ede i tilbud fra en anden bank. Da hvidvasksa­gen eksplodere­de, steg tallet til over 5700. Heraf var omtrent halvdelen kunder i Danske Bank.

Stor vrede

Det er ikke første gang, at bankers dårlige etik giver udslag på Mybankers skift bank-platform. Da Totalkredi­t udløste det store ramaskrig med deres forhøjelse­r af bidragssat­serne for nogle år siden, gik det ud over Nykredit Bank. Og i 2016 var det Nordea, der fik ørerne i maskinen med de såkaldte Panama Papers.

– Hvis du tager vores store årlige bankunders­øgelse, så kommer bankens etik nu ind på en tredjeplad­s, når vi spøger, hvorfor folk er utilfredse med deres bank, siger Ulrik Marschall.

Også hos Forbrugerr­ådet Taenk maerker de, når bankskanda­ler kommer frem i dagens lys.

– Vi maerker det isaer på vores Facebook-side. Der er en stor vrede.

Folk går op i, om banken opfører sig ordentligt, siger Morten Bruun Pedersen, seniorøkon­om i Forbrugerr­ådet Taenk.

Sammen med andre NGO’er er Forbrugerr­ådet i gang med at etablere en såkaldt Fair Finance Guide, som man bl.a. kender fra Sverige og Norge.

Her kan man gå ind og vurdere den enkelte bank på nogle etiske parametre, så man kan se, om den opfører sig ordentligt, siger Morten Bruun Pedersen. Mads Bach Hansen, 30 år og laerer i Aalborg, er en af de bankkunder, der fik nok af Danske Bank.

– Den bank vil jeg ikke støtte, siger han.

Mads Bach Hansen gik derfor på Mybanker for at se, hvad der var af muligheder. Det er nemlig ikke første gang, at han skifter bank.

Rimeligt smertefrit

– Det plejer at gå rimeligt smertefrit. Jeg har en fast indkomst og en masse gaeld. Den kombinatio­n plejer at vaere rimelig populaer blandt banker, så jeg får altid nogle gode tilbud. Det viste også, at jeg også kunne spare nogle penge denne gang. Men det var helt klart hvidvask-sagen, der fik mig til tasterne.

Efter at have studeret tilbuddene, landede Mads Bach Hansen på Jutlander Bank.

– Der var faktisk banker, der var endnu billigere. Men de havde ikke filialer i Aalborg, så det var jeg ikke interesser­et i. Jutlanders filialer ligger godt i forhold til mit arbejde. Det er også vigtigt for mig.

Ud over en bedre samvittigh­ed fik Mads Bach Hansen to konkrete besparelse­r ved skiftet fra Danske Bank.

En god forretning

– Renten på min kassekredi­t blev halveret fra 10 procent til 5 procent. Og så sparede jeg 1,25 procentpoi­nt på mit boliglån i banken. Det svarer til tre måneders ydelse på lånet. Det er da også penge.

enkelt vaek fra banker, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt

Det var helt klart hvidvask-sagen, der fik mig til tasterne

– Man kan sige, at det var hvidvasken, der fik mig til at vaelge Danske Bank fra, og at det var de her besparelse­r, der fik mig til at vaelge Jutlander som ny bank.

Mads Bech Hansen synes ikke, at det er besvaerlig­t at skifte bank.

– Jeg tror, at jeg har brugt et par timer sammenlagt, hvor den ene time var et møde med banken. Så laenge, jeg er tilfreds, så bliver jeg. Men hvis mine forhold bliver forringet, så vil jeg klart se på det igen.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Mads Bach Hansen endte hos Jutlander Bank, da han vendte Danske Bank ryggen.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Mads Bach Hansen endte hos Jutlander Bank, da han vendte Danske Bank ryggen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark